top icon
Κόσμος

Ντεμπούτο το 2024 για το ηλεκτρικό Opel Grandland

Το Opel Grandland μπαίνει στην πρίζα, αρχής γενομένης από το επόμενο κιόλας έτος.

Η Stellantis ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο του Eisenach στη Γερμανία για την παραγωγή του διαδόχου και αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος που θα παραλάβει τη σκυτάλη από το τρέχον Opel Grandland.

Η παραγωγή του νέου BEV, το οποίο θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, η προσθήκη ενός ηλεκτρικού οχήματος με μπαταρία στην παραγωγή του εργοστασίου του Eisenach «υποστηρίζει την δέσμευση της Opel για μια πλήρως ηλεκτρική σειρά προϊόντων έως το 2028 στην Ευρώπη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο συναρμολόγησης του Eisenach, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 1992 με την παραγωγή του Opel Astra, βρίσκεται στην πολιτεία της Θουριγγίας, στην κεντρική Γερμανία. Το 2022 το εργοστάσιο γιόρτασε την 30η επέτειό του με την παραγωγή 3,7 εκατομμυρίων οχημάτων.

Προς το παρόν η Opel δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία για το ηλεκτρικό Opel Grandland, ή όπως αλλιώς ονομαστεί τελικά, ο ηλεκτρικός διάδοχος του μεσαίου SUV της μάρκας.

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι το τρίτο κατά σειρά BEV της Opel μετά τα αμιγώς ηλεκτρικά Corsa και Astra. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η γερμανική εταιρεία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει εάν η άφιξη ενός ηλεκτρικού Grandland σημαίνει ότι το τρέχον μοντέλο με κινητήρες εσωτερικής καύσης και PHEV εκδόσεις θα αποσυρθεί το επόμενο έτος.

Opel Grandland

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ