top icon
Κόσμος

Ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Brawn GP από το Disney+

Ο Keanu Reeves παρουσιάζει για το Disney+ ένα ντοκιμαντέρ για τη μοναδική ιστορία της Brawn GP που έφτασε στην κορυφή μέσα από αντίξοες συνθήκες.

Η συμμετοχή στο απαιτητικό και ανταγωνιστική πρωτάθλημα της Formula 1 είναι αναμφίβολα μια υπόθεση διόλου εύκολη. Ειδικά στο ξεκίνημα. Κάτι που όμως ήρθε να διαψεύσει ένας άνθρωπος, μια ομάδα, πραγματοποιώντας το… σχεδόν ακατόρθωτο.

Και λέμε «σχεδόν», γιατί ενώ έμοιαζε ακατόρθωτο, έγινε πράξη. Η ιστορία του ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, στο 2009. Τότε, που μια ομάδα αξίας «1 λίρας», άλλαξε χέρια και αναγεννήθηκε από τις στάχτες της.

Πατώντας πάνω στην Honda Racing η οποία το 2008 αποσύρθηκε από την F1, σχεδιάστηκε μια νέα ομάδα. Υποστελεχωμένη, με πενιχρή χρηματοδότηση, ανεξάρτητη ομάδα, που έφτασε μέσα στη χρονιά να κάνει το θαύμα, κατακτώντας το πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά και αυτό των οδηγών.

Brawn

Ross Brawn και Jenson Button

Το ντοκιμαντέρ περνάει στα παρασκήνια αυτού του «παραμυθιού» της Formula 1, με τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Τόσο στην πίστα και στα πάντοκ, όσο και στα γραφεία. Αποδίδοντας την ιστορία αυτής τη θαυμαστής πορείας.

Οι εικόνες που παρουσιάζονται είναι και από αποκλειστικά αρχεία της Formula 1, από το παρελθόν, αλλά και άλλα που μέχρι σήμερα δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Ο Ross Brawn ήταν αυτός που οδήγησε την ομώνυμη ομάδα στην κορυφή, με οδηγό τον Jenson Button, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα και συνέβαλε τα μέγιστα σ’ αυτή την εντυπωσιακή πορεία.

Brawn

Jenson Button και Keanu Reeves

Ο Keanu Reeves παίρνει συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές, μεταξύ αυτών φυσικά από το R. Brawn και J. Button. «Είναι τιμή μου να συμμετέχω στην αφήγηση της απίστευτης ιστορίας της Brawn GP και της αξιοσημείωτης σεζόν του πρωταθλήματος F1 το 2009 με αυτούς που την έζησαν σε αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων τμημάτων», δήλωσε ο Keanu Reeves. «Ήταν υπέροχο να έχουμε την υποστήριξη της Disney+ και τη συνεργασία παραγωγής με τη North One για να ζωντανέψουμε αυτή την ιστορία» συμπλήρωσε ο διάσημος ηθοποιός.

Brawn

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ