Επικαιρότητα Κόσμος

O 2,2 ντίζελ κινητήρας των Alfa Romeo Giulia και Stelvio προσαρμόζεται στις νέες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων

Και μάλιστα, αντί να χάσει ισχύ, o 2,2 ντίζελ κινητήρας αποκτά 10 επιπλέον ίππους, εκπέμποντας μικρότερες ποσότητες οξειδίων του αζώτου.

Οι νέες προδιαγραφές που επιβάλλει η νόρμα WLTP που τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου σε όλη την Ευρώπη, έχουν υποχρεώσει όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσαρμόσουν τις εκπομπές ρύπων όλων των μοντέλων που στο εξής θα διαθέτουν στη γεωγραφική της περιφέρεια. Τελευταίο δείγμα γραφής στην περίπτωση της ιταλικής Alfa Romeo αποτελεί ο ντίζελ κινητήρας των 2,2 λίτρων των Giulia και Stelvio, ο οποίος και πληροί πλέον τη νόρμα Euro 6d. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του βρετανικού για την περίσταση γραφείου Τύπου της Alfa Romeo, ο συγκεκριμένος κινητήρας εφοδιάζεται τώρα με AdBlue που εξασφαλίζει μικρότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) σε σχέση με το παρελθόν.

Σε αντίθεση με άλλα μηχανικά σύνολα που σε αντίστοιχες περιπτώσεις χάνουν μέρος της ιπποδύναμής τους, ο 2,2 ντίζελ εμφανίζεται «ενισχυμένος» κατά 10 ίππους στις απελθούσες πλέον εκδόσεις 2.2 150 Hp και 2.2 180 HP. Στη σχετικό δ.Τ. που εξεδόθη δε γίνεται καμία αναφορά για αλλαγές στις εκδόσεις των 210 ίππων, ούτε για τυχόν διαφοροποιήσεις στην απόδοση των βενζινοκίνητων εκδόσεων των Giulia και Stelvio._X.A.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '70;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου