top icon
Κόσμος

O Elon Musk επαινεί την στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Ford

Ο Elon Musk δεν διστάζει να επαινέσει τους ανταγωνιστές της Tesla. Και στην περίπτωση της Ford, αυτή είναι η τρίτη φορά που το πράττει δημοσίως.

Ο Elon Musk, ο ισχυρός άνδρας και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, επαίνεσε δημοσίως την στρατηγική της Ford στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, δηλώνοντας ότι στο σύνολό της είναι «έξυπνη».

Ο εν λόγω χαρακτηρισμός έγινε ως απάντηση σε ένα tweet του χρήστη Meet Kevin που σχολίασε τα αρνητικά καθαρά περιθώρια κέρδους της Ford στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Εν προκειμένω, το τμήμα Model e της Ford κατέγραψε απώλειες στο πρώτο τρίμηνο της τάξης των 722 εκατ. δολαρίων, ενώ για το σύνολο του έτους η εταιρεία προβλέπει απώλειες 3 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, η εταιρεία προβλέπεται ότι θα μηδενίσει τις απώλεια του τμήματος Model e όχι νωρίτερα από τα τέλη του 2024. Εν τω μεταξύ, η Tesla έχει μικτό περιθώριο κέρδους της τάξης του 15-25% για κάθε EV που πουλάει. Το καθαρό δε περιθώριο κέρδους της Tesla βρίσκεται αυτή τη στιγμή περίπου στο 10%.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Elon Musκ υποστηρίζει, έως και επαινεί, την Ford. Το 2021, ο ισχυρός άνδρας της Tesla συνεχάρη τη Ford για την διάθεση του F-150 Lightning, ενώ αντίστοιχα… ενθουσιώδη ήταν τα σχόλια του στο Twitter για τη Mustang Mach-E αμέσως μετά την αποκάλυψή της τον Νοέμβριο του 2019.

Η Ford έχει ως στόχο να αυξήσει την ετήσια παραγωγική της ικανότητα στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις 600.000 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους και στα 2.000.000 έως το 2026. Προς το παρόν, οι πωλήσεις της συνίστανται αυτή τη στιγμή στα μοντέλα F-150 Lightning, Mustang Mach-E, E-Transit και E-Transit Custom,

Στο άμεσο μέλλον η ηλεκτρική φαρέτρα της Ford θα περιλαμβάνει το νέο Explorer, ένα δεύτερο EV στην ίδια κατηγορία με πιο σπορ σχεδίαση, το νέο Puma EV αλλά και αρκετά επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα.

Ford Explorer

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ