top icon
Κόσμος

Michael Lohscheller: Από την Opel στο «τιμόνι» της VinFast

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, Michael Lohscheller, ο οποίος αποχωρεί από τον όμιλο Stellantis, αναλαμβάνει αντίστοιχα καθήκοντα στην ανερχόμενη όσο και φιλόδοξη VinFast.

Η Opel ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι ο Michael Lohscheller θα αντικατασταθεί ως CEO στη γερμανική μάρκα – και μέλος του ομίλου Stellantis – από την 1η Σεπτεμβρίου, από τον Uwe Hochgeschurtz.

Στα νέα του καθήκοντα, ο Michael Lohscheller θα αποτελέσει τον άνθρωπο που θα ωθήσει την VinFast – την ανερχόμενη αυτοκινητοβιομηχανία από το Βιετνάμ – να καταστεί μία «παγκόσμια εταιρεία έξυπνων, ηλεκτρικών αυτοκινήτων», με έμφαση στην ανάπτυξη και ανέλιξή της στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της η μητρική εταιρεία Vingroup.

Michael Lohscheller - VinFast

Αυτή τη στιγμή, η VinFast δραστηριοποιείται σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, ΗΠΑ και Καναδά και διαθέτει Κέντρα Έρευνας και Εξέλιξης στη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Η… σχεδόν άγνωστη στην Ευρώπη VinFast έγινε η πρώτη εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία του Βιετνάμ όταν τα πρώτα βενζινοκίνητα μοντέλα της άρχισαν να κατασκευάζονται στη χώρα το 2019.

Ποιά είναι η VinFast

Η VinFast πούλησε περίπου 30.000 οχήματα πέρυσι, ενώ για το 2021 οι προβλέψεις της μάρκας κάνουν λόγο για περισσότερα από 45.000 οχήματα. Στόχος της VinFast είναι να ξεκινήσει φέτος την παράδοση των ηλεκτρικών οχημάτων της που παράγονται στο εργοστάσιό της στο βόρειο λιμάνι της Χάι Φονγκ σε εγχώριους πελάτες.

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από τον «τοπικό» δισεκατομμυριούχο, Pham Nhat Vuong, αποτελώντας μέλος του ομίλου Vingroup. Στόχος της είναι η δημιουργία όχι ενός, ούτε δύο, αλλά πέντε στο σύνολο εργοστασίων σε «τοπικές» εκτάσεις με συνολική επιφάνεια 335 εκταρίων, τα οποία θα παράγουν σε ετήσια βάση με χρονικό ορίζοντα το 2025 περί τις 500.000 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα περισσότερα θα είναι ηλεκτρικά.

Όπως ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της, η αρχική επένδυση θα ανέλθει στα 1,5 δις δολάρια, με τα μισά σχεδόν να προέρχονται από χρηματοδοτήσεις που φέρεται να έχει εξασφαλίσει η VinFast μέσω της Credit Suisse.

η βιετναμέζικη εταιρεία έχει υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας για την παροχή εξαρτημάτων με καταξιωμένους ανά τον κόσμο προμηθευτές, όπως η Bosch και η Siemens.

Πραγματοποιώντας ένα βήμα παραπάνω, η VinFast επισημοποιήσει πριν τρία χρόνια τη συνεργασία της με τον Pininfarina για τον σχεδιασμό των πρώτων μοντέλων της που παρουσιάστηκαν στην Έκθεση του Παρισιού το 2018.

Michael Lohscheller - VinFast

Ποιος είναι ο Michael Lohscheller

Ο Michael Lohscheller γεννήθηκε το 1968 και διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Opel το 2017 μετά την απόκτηση της πρώην θυγατρικής της General Motors από τον Όμιλο PSA.

Ο Lohscheller ξεκίνησε την καριέρα του στην αυτοκινητοβιομηχανία στη Mitsubishi Europe το 2001. Το 2004 «μετακόμισε» στο Volkswagen Group, όπου εργάστηκε στο μάρκετινγκ ενώ αργότερα ανέλαβε χρέη επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του VW Group of America.

Ο Γερμανός μάνατζερ εντάχθηκε στην οικογένεια της Opel, ως CFO της μάρκας, το 2012 και διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος τον Ιούλιο του 2017.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ