top icon
Κόσμος

O Miki Biasion «βάζει στην πρίζα» το νέο Abarth 500e (+video)

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ του 1988 και του 1989 Miki Biasion, συνάντησε με την κόρη του Bettina το Balocco το νέο ηλεκτρικό Abarth 500e και δεν έχασε την ευκαιρία να δει τον τρόπο που συμπεριφέρεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του «Σκορπιού.

Ο 64χρονος Miki Biasion αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο των αγώνων αυτοκινήτου, ενώ είναι και ο πλέον επιτυχημένος Ιταλός οδηγός ράλι, έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων και δύο Παγκόσμιους Τίτλους το 1988 και 1989. Η σύνδεση του με τις Lancia, Alfa Romeo, FIAT και κυρίως την Abarth είναι άρρηκτες, με τον Biasion να έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε διάφορες μορφές αγώνων με μοντέλα όλων των παραπάνω εταιρειών.

Έχοντας ζήσει το τέλος της κυριαρχίας των πισωκίνητων αυτοκινήτων στους αγώνες ράλι και την ανάδειξη της τετρακίνησης ως κυρίαρχης δύναμης, ο Biasion με την Lancia Delta Integrale -στης οποίας την εξέλιξη καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η ομάδα της Abarth- έφτασε στο αποκορύφωμα της καριέρας του πολύ πριν στο προσκήνιο εμφανιστεί η έννοια της ηλεκτροκίνησης στο χώρο του αυτοκινήτου. Με αφορμή την αποκάλυψη του νέου Abarth 500e, η 25χρονη κόρη του Miki Biasion, Bettina, ανέλαβε να συστήσει τον πατέρα της σε αυτή τη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

Abarth 500e

Έχοντας συμμετάσχει σε σειρά αγώνων ως συνοδηγός, η Bettina Biasion, προσκάλεσε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην πίστα δοκιμών του Balocco, για την πρώτη του γνωριμία με το αμιγώς ηλεκτρικό Abarth, το οποίο με 155 ίππους δεν είναι το ισχυρότερο μοντέλο στη γκάμα της μάρκας, αλλά σε επιμέρους μετρήσεις -όπως στις επιταχύνσεις εν κινήσει- είναι ταχύτερο ακόμα και από το Abarth 695 με τους 185 ίππους.

Olivier Francois Miki Biasion

Παράλληλα χάρη στα μεγαλύτερα μετατρόχια και την ιδανική κατανομή βάρους -λόγω της τοποθέτησης των μπαταριών χαμηλά και στο κέντρο του πλαισίου- το Abarth 500e υπόσχεται ακόμα υψηλότερα περιθώρια πρόσφυσης και καλύτερη ισορροπία από τα μοντέλα με τον Turbo βενζινοκινητήρα 1.4 T-Jet. Αποτέλεσμα αυτού είναι και το γεγονός ότι στην Misto Alfa Handling Track του κέντρου δοκιμών του Balocco, το 500e ήταν ταχύτερο στο γύρο κατά ένα δευτερόλεπτο σε σχέση με το 695. Η άφιξη του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία της μάρκας στις εκθέσεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί το προσεχές καλοκαίρι, με το 500e να έρχεται να συμπληρώσει την υπάρχουσα γκάμα των σειρών Abart 595/695, οι οποίες εφοδιάζονται με τον κινητήρα 1.4 T-Jet απόδοσης 165 (595) ή 180 (695) ίππων.

Miki Biasion Lancia Delta

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ