top icon
Κόσμος

Ο Richard Hammond πουλά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες της συλλογής του

Ο Richard Hammond αποχωρίζεται μερικά από τα αγαπημένα τετράτροχα και δίτροχα μοντέλα της προσωπικής του συλλογής.

Η αγάπη του Richard Hammond για τα vintage αυτοκίνητα και δίτροχα είναι γνωστή στους ανά τον κόσμο «ακολούθους» του. Ωστόσο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το κατάστημα αποκατάστασης κλασσικών οχημάτων «The Smallest Cog» που ο ίδιος ετοιμάζει, ο Βρετανός παρουσιαστής και λάτρης της ταχύτητας αποφάσισε να πουλήσει μερικά από αυτά.

«Είναι ειρωνικό να υποστηρίζω τη νέα μου επιχείρηση για την αποκατάσταση κλασσικών αυτοκινήτων πουλώντας μερικά από την προσωπική μου συλλογή. Τα αποχωρίζομαι με πολύ βαριά καρδιά, καθώς έχουν μεγάλη προσωπική και συναισθηματική αξία. Όμως, θα χρηματοδοτήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη της επιχείρησης και θα δώσουν ζωή σε αμέτρητα άλλα κλασικά οχήματα», δήλωσε ο Richard Hammond.

Όπως έχει ανακοινώσει ο Richard Hammond, το κατάστημα «The Smallest Cog» θα παρουσιάζεται σε σταθερή βάση μέσα από μια νέα τηλεοπτική σειρά που θα προβάλλεται στο Discovery+.

Τα οχήματα δημοπρατούνται ήδη από χθες, στα πλαίσια της εκδήλωσης The Classic Sale by Silverstone Auctions. Η συλλογή του Βρετανού που βγαίνει στο σφυρί αποτελείται από μία Porsche 911T του 1969, μία 1932 Velocette KSS Mk1, μία 1977 Moto Guzzi Le Mans Mk1, μία 1959 Bentley S2, ένα 1927 Sunbeam Model 2, μία 1999 Lotus Esprit Sport 350, ένα 1976 Kawasaki Z900 A4 και μία 2019 Norton Dominator 961 Street Limited Edition.

Το συγκεκριμένη Porsche 911T κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και σήμερα έχει στο κοντέρ της 90.123 χλμ. Η γερμανίδα καλονή δεν φέρει κανενός είδους μετατροπές και είναι βαμμένη σε ασημί χρώμα με μαύρο εσωτερικό.

Richard Hammond

Η Bentley S2 του 1959, σε αντίθεση, έχει περάσει από πέντε διαφορετικούς ιδιοκτήτες και «κουβαλά» στην πλάτη της 101.388 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο αποκαταστάθηκε πρόσφατα και είναι βαμμένο στο χρώμα Silver Blue και διαθέτει μπλε εσωτερικό.

Richard Hammond

Η Lotus Esprit Sport 350 από το γκαράζ του «The Grand Tour» είναι 5ο από τα μόλις 48 αντίτυπα του μοντέλου που κατασκευάστηκαν ποτέ. Είναι εφοδιασμένο με κινητήρα 3,5 λίτρων με 8 κυλίνδρους σε διάταξη V, αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 350 ίππους. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει στο οδόμετρό του 75.663 χιλιόμετρα.

Richard Hammond

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Richard Hammond
  • Richard Hammond
  • Richard Hammond
  • Richard Hammond
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ