top icon
Κόσμος

O υπεύθυνος σχεδιασμού της Aston Martin «μετακομίζει» στις Dacia και Lada

O Miles Nurnberger, ο στιλίστας που «φιλοτέχνησε» πολλά μοντέλα της Aston Martin, αλλάζει στρατόπεδο αναλαμβάνοντας επικεφαλής του σχεδιασμού των Dacia και Lada.

Ο Miles Nurnberger εντάχθηκε στους κόλπους της Aston Martin το 2008, ως επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού, έχοντας προηγουμένως εργαστεί για λογαριασμό της Lincoln στις ΗΠΑ την περίοδο 2000-2003 και στη συνέχεια στις τάξεις των Citroen και Peugeot.

Ο Γερμανός σχεδιαστής, ο οποίος αρχικά επιμελείτο τα εξωτερικά στοιχεία των μοντέλων της Aston Martin και εν συνεχεία και το εσωτερικό τους, είναι υπεύθυνος για τη μορφή πολύ σημαντικών οχημάτων της.

Η τελευταία δημιουργία του Miles Nurnberger είναι η DBX, ενώ πιο πριν η Valkyrie των 1.160 ίππων και το ηλεκτρικό Lagonda Vision Concept.

Σε συνεργασία με τον Leighanne Earley, ο Miles Nurnberger σχεδίασε επίσης την DB11, το μοναδικό Victor και το περιορισμένης παραγωγής V12 Speedster.

Dacia

Καινούργια αρχή σε Dacia και Lada

Ο Miles Nurnberger αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα στις Dacia και Lada, ως επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού, την 1η Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο «έργο» του Γερμανού αναμένεται να είναι η σχεδιαστική προσαρμογή του πρωτοτύπου Bigster ώστε το τελευταίο να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της Dacia το 2025.

Για την Lada, αντίστοιχα, ο Miles Nurnberger θα αναλάβει να δώσει σχήμα στο νέο Niva.

Ο Miles Nurnberger εντάσσεται στους κόλπους των Dacia και Lada μετά την μεταγραφή του Alejandro Mesonero-Romanos στην Alfa Romeo.

Dacia

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ