top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα Aston Martin V12 Speedster

Χωρίς οροφή και παρπρίζ και με θέσεις αυστηρά για δύο, η εντυπωσιακή Aston Martin V12 Speedster αποτελεί μια ακόμα συλλεκτική δημιουργία των Βρετανών από τη Gaydon αξίας €900.000.

Στις κεντρικές της εγκαταστάσεις της στη Μ. Βρετανία η Aston Martin παρουσίασε προ ολίγου την εντυπωσιακή V12 Speedster – μια 2θέσια σπορ κατασκευή, χωρίς οροφή και παρπρίζ, η οποία θα κατασκευαστεί σε 88 «street-legal» αντίτυπα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα, έναντι οικονομικού τιμήματος ύψους περίπου €900.000 το καθένα, από τις αρχές του πρώτου τριμήνου του 2021.

Aston Martin V12 Speedster

Η εντυπωσιακή πρόταση της εταιρείας, την οποία υπογράφει, όπως συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις το τμήμα «Q by Aston Martin», βασίζεται σε ένα αλουμινένιο δάπεδο, το οποίο έχει «γεννηθεί» αξιοποιώντας στοιχεία και λύσεις από εκείνα των DBS Superleggera και Vantage. Ο σχεδιασμός των εξωτερικών μερών τυο αμαξώματος (η πλειοψηφία τους είναι κατασκευασμένη από carbon) είναι εμπνευσμένος, όπως αναφέρει η ίδια η Aston Martin, από το παρελθόν της μάρκας, αλλά και από τα μαχητικά αεροσκάφη – εξ ου και το livery του αυτοκινήτου, το οποίο παραπέμπει ευθέως στο F/A-18 Hornet.

Aston Martin V12 Speedster

Στο ίδιο μήκος κύματος και το εσωτερικό, το οποίο επιχειρεί να παντρέψει το άλλοτε με το τώρα. Τόσο σε επίπεδο αισθητικής, όσο και υλικών, με το δέρμα, το carbon, το άφθονο χρώμιο και το αλουμίνιο να έχουν τον πρώτο λόγο. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως πολλά από τα επιμέρους τμήματα της καμπίνας είναι κατασκευασμένα μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης, ενώ χαρακτηριστικός είναι ο έξτρα αποθηκευτικός χώρος πίσω από τις πλάτες των δύο καθισμάτων.

Aston Martin V12 Speedster

Η νέα Aston Martin V12 Speedster παίρνει κίνηση από τον γνωστό twin-turbo V12 κινητήρα της βρετανικής εταιρείας, ο οποίος έχει χωρητικότητα 5,2 λίτρα και μέγιστη ισχύ που φτάνει τους 700 ίππους. Η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,5 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα «οριοθετείται» στα 300 χλμ./ώρα. Το 2θεσιο σπορ μοντέλο διαθέτει διπλά ψαλίδα εμπρός και μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα, ενεργά αμορτισέρ, κεραμικά φρένα και τροχούς με μονό μπουλόνι και διάμετρο 21 ίντσες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ