top icon
Νέα

Οι 10 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου στο παρκάρισμα

Αμφότερες είναι πανάκριβες σε οτιδήποτε. Για να παρκάρεις το αυτοκίνητο σε αυτές τις πόλεις καθημερινά, πρέπει να είσαι πραγματικά πλούσιος.

Η εύρεση θέσης στάθμευσης αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα σε κάθε πόλη του κόσμου. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η αναποτελεσματική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η κακή διαχείριση των χώρων στάθμευσης και ο ανεπαρκής σχεδιασμός των δρόμων, είναι οι βασικές αιτίες.

πόλεις

Οι τιμές στάθμευσης ποικίλουν από πόλη σε πόλη, ωστόσο, ορισμένες χρεώνουν τόσα χρήματα που μόνο οι έχοντες «βαριά πορτοφόλια», μπορούν να ανταπεξέλθουν καθημερινά στο αντίτιμο.

Σύμφωνα με τον Δείκτη του Parkopedia Global Parking Index, οι πόλεις των ΗΠΑ και της Αυστραλίας είναι οι ακριβότερες στο παρκάρισμα. Όσον αφορά στην Ευρώπη, μόνο μία πόλη βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα.

Στη Νέα Υόρκη θες 43 δολάρια για 2 ώρες στάθμευσης

«Πρωταθλήτρια» κόσμου στο πιο ακριβό πάρκινγκ αναδεικνύεται η Νέα Υόρκη. Στην αμερικανική μεγαλούπολη, με βάση τα στοιχεία του Parkopedia, για να παρκάρεις το όχημά σου για 2 ώρες, θες κατά μέσο όρο 43,10 δολάρια.

πόλεις

Η δεύτερη πιο ακριβή πόλη στο παρκάρισμα είναι το Σύδνεϋ της Αυστραλίας με 32,65$ ανά 2 ώρες στάθμευσης και στην τρίτη θέση βρίσκεται το Μπρίσμπεϊν επίσης της Αυστραλίας με 23,95$.

Στην Ευρώπη, η πιο ακριβή πόλη στη στάθμευση είναι το Λονδίνο, αφού κάθε οδηγός πρέπει να πληρώσει κατά μέσο όρο 16,64$ για κάθε 2 ώρες. Από την άλλη πάλι, το Άμστερνταμ είναι πανάκριβο για να αφήσετε το αυτοκίνητο σε ελεγχόμενη στάθμευση στον δρόμο για δύο ώρες, αφού πρέπει να καταβάλετε στον δήμο πάνω από 13 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Πάρκινγκ στην Αθήνα: Πού θα παρκάρω-Πόσο θα πληρώσω

πόλεις

Γενικά, η Ευρώπη είναι φθηνότερη στα ιδιωτικά πάρκινγκ, αλλά ακριβότερη στην ελεγχόμενη στάθμευση στον δρόμο, με Άμστερνταμ, Λονδίνο, Παρίσι και Όσλο να έχουν τα πιο ακριβά τέλη στάθμευσης παγκοσμίως.

Οι 10 πιο ακριβές πόλεις στο παρκάρισμα (ανά 2ωρο)

  1. New York: $43.10
  2. Sydney: $32.65
  3. Brisbane: $23.95
  4. Melbourne: $23
  5. Chicago: $22.46
  6. Boston: $21.75
  7. Philadelphia: $17.1
  8. London: $16.64
  9. Washington DC: $16.47
  10. San Francisco: $13.59

Πηγή: parkopedia.com

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ