Επικαιρότητα Κόσμος

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συμβάλουν ενεργά στην κατασκευή αναπνευστήρων

Ιδιαίτερα έντονη είναι τις τελευταίες μέρες η κινητοποίηση μικρών και μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών προκειμένου να συμβάλλουν, χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία και παραγωγική δυναμική τους, στην κατασκευή αναπνευστήρων αξιοποιώντας μεταξύ άλλων τις δυνατότητες της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Με την παραγωγή αυτοκινήτων να έχει παγώσει σε πανευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο, μικροί και μεγάλοι κατασκευαστές στρέφουν ως όφειλαν το ενδιαφέρον τους στη διεθνή κοινότητα και με συντονισμένες πλέον προσπάθειες επιχειρούν να αξιοποιήσουν την υψηλή τεχνογνωσία, αλλά και το «ανενεργό» υλικό υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους, προκειμένου να συμβάλλουν και αυτές με τη σειρά τους στη μείωση των επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Και εν προκειμένω, στη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής μέσω της κατασκευής αναπνευστήρων.

Ήδη από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, οι FCA και Ferrari δήλωσαν βροντερό «παρών» προκειμένου να κατασκευάσουν στις εγκαταστάσεις τους σε αγαστή συνεργασία με την Siare Engineering αναπνευστήρες και επιμέρους εξαρτήματά τους, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, στη Μ. Βρετανία, οι McLaren και Nissan είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις υπό την καθοδήγηση των αεροναυπηγών της εταιρείας Meggitt.

Από τη μεριά της, η VW δήλωσε πως έχει συστήσει ήδη μία ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών, η οποία μελετά τρόπους ώστε να αξιοποιηθούν τόσο οι διαθέσιμες πρώτες ύλες, όσο και οι 3D εκτυπωτές του ομίλου, οι οποίοι αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν σε αριθμό τους 125.

«Ο υγειονομικός εξοπλισμός αποτελεί ένα νέο πεδίο για εμάς. Όμως, μόλις κατανοήσουμε τις ανάγκες και έχουμε στα χέρια μας τα πρώτα σχέδια, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε [στην κατασκευή αναπνευστήρων]», δήλωσαν εκπρόσωποι της μητρικής εταιρείας του VW Group, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως τα πρώτα εξαρτήματα έχουν ήδη τυπωθεί σε συνεργασία μάλιστα με τους μηχανικούς και σχεδιαστές της ομόσταβλης Skoda.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η BMW δήλωσε πως «η παραγωγή εξαρτημάτων με χρήση 3D εκτυπωτών είναι πιθανή».

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι Tesla και SpaceX έχουν δηλώσει πως είναι έτοιμες να βοηθήσουν. Την ίδια στιγμή, η GM δήλωσε πως συνεργάζεται ήδη με την Ventec Life Systems με στόχο την αύξηση του ρυθμού κατασκευής αναπνευστήρων στις ΗΠΑ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου