Επικαιρότητα Κόσμος

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο

Άνοδο της τάξης του 14,4% κατέγραψαν οι ταξινομήσεις νέων μοντέλων στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα, με το Golf να είναι το best seller μοντέλο, τα SUV τα πιο δημοφιλή οχήματα, την VW να φιγουράρει στη θέση 1 και το Tesla Model 3 να συνεχίζει να σπάει ταμεία με περισσότερες από 17.000 ταξινομήσεις σε 30 μόλις ημέρες.

Με περισσότερες από 1,28 εκ. ταξινομήσεις, η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα κατέγραψε άνοδο της τάξης του 14,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 κατά τον οποίο, όμως, οι πωλήσεις κατέγραψαν σημαντική κάμψη (βλ. -23%) εξαιτίας της εφαρμογής του πρωτοκόλλου WLTP και της αδυναμίας πολλών μεγάλων κατασκευαστών να παραδώσουν στους πελάτες τους νέα οχήματα.

Car Sales Europe

Σε ότι αφορά τις κατά τόπου αγορές, όλες, πλην της Λιθουανίας, κατέγραψαν άνοδο στις ταξινομήσεις τους. Στο πρώτο ωστόσο 9μηνο, αρνητικό είναι το πρόσημο σε πολλές περιπτώσεις, με χώρες όπως η Σουηδία, το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ιταλία να καταγράφουν απώλειες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Car Sales Europe

Σε ότι αφορά το «μίγμα» καυσίμου, τον περασμένο μήνα η βενζίνη ανέβασε το μερίδιό της από το 58% στο 59%, με το πετρέλαιο να πέφτει από το 33% στο 29% και τα Alternative Fuel Vehicles να σκαρφαλώνουν σε μερίδιο από το 7,8% τον αντίστοιχο μήνα του 2018 στο 10%.

Car Sales Europe

Τα SUV παραμένουν τα πιο δημοφιλή οχήματα της αγοράς της Ευρώπης και τον περασμένο μήνα με μερίδιο 39,2%.

Car Sales Europe

Ο Σεπτέμβριος ήταν ένας… έξοχος μήνας για τα EVs, καθώς οι πωλήσεις τους ανήλθαν στις 40.700 μονάδες, επίδοση αυξημένη κατά 119% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2018. Σχεδόν τα μισά από αυτά είχαν τα σήματα της Tesla (19.500), με το Model 3 να «γράφει» 17.438 πωλήσεις εξακολουθώντας να αποτελεί το best seller ΒΕV – και πλέον το 11ο πιο δημοφιλές μοντέλο της Ευρώπης το μήνα που μας πέρασε. Σε ότι αφορά τους κατασκευαστές, η VW κρατά τα ηνία με 117.359 πωλήσεις σε ένα μήνα, ακολουθούμενη από τις Mercedes, Ford, Renault και Opel. Τα 10 πιο καλοπουλημένα μοντέλα της Ευρώπης τον προηγούμενο μήνα ήταν τα VW Golf, Opel Corsa, Renault Clio, Mercedes A-Class, Ford Fiesta, Ford Focus, Nissan Qashqai, Toyota Yaris, Citroen C3 και Renault Captur._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου