top icon
Κόσμος

Οι πρώτες εικόνες της BMW Σειρά 5 (i5)

Έχουμε τις πρώτες εικόνες της επερχόμενης νέας γενιάς BMW Σειρά 5 (i5).

Η επερχόμενη νέας γενιάς BMW σειρά 5, είναι ένα αυτοκίνητο που η BMW δεν μπορεί να κάνει λάθος από οπτικής άποψης. Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να αφήσεις έναν τόσο μεγάλο σε “όγκο παίκτη” να γίνει έστω και στο ελάχιστο αμφιλεγόμενος, εκτός αν είσαι διατεθειμένος να χάσεις έδαφος τόσο από την Audi όσο και από τη Mercedes.

Από ό,τι μπορέσαμε να καταλάβουμε μετά το ντεμπούτο των κατασκοπευτικών εικόνων του συνεργάτη μας, η ολοκαίνουργια BMW Σειρά 5 δεν θα διαθέτει τη μελλοντική διαιρούμενη σχεδίαση προβολέων της εταρείας, την οποία θα δούμε στη X8, στο facelift της X7 και τελικά στη Σειρά 7 και στο ζεύγος i7.

Αντ’ αυτού, οι προβολείς φαίνονται αιχμηροί, ακολουθώντας το περίγραμμα του καπό, ενώ η μάσκα είναι αρκετά μεγάλη αλλά όχι γιγαντιαία, φαίνεται να δένει με το καπό και τον προφυλακτήρα και δεν έχει σχήμα σαν τα δόντια του Bugs Bunny, όπως στο iX ή στην τελευταία Σειρά 4. Περνώντας στα πλαϊνά του αυτοκινήτου, το σχήμα φαίνεται καθαρό, αιχμηρό, και οι χωνευτές χειρολαβές των θυρών είναι μια ωραία πινελιά, για να μην αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν στη Σειρά 5.

Καθώς φτάνουμε στο πίσω μέρος, μπορούμε να δούμε πώς το καπάκι του πορτμπαγκάζ γέρνει ελαφρώς αλλά αισθητά προς τα κάτω, σε αντίθεση με τις 5άρες προηγούμενης γενιάς. Αυτό υποδηλώνει μια σύγχρονη και ενδεχομένως πολύ κομψή σχεδιαστική γλώσσα.

Η BMW Σειρά 5 του 2023 θα είναι διαθέσιμη με μια σειρά κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και σε plug-in υβριδική και πλήρως ηλεκτρική μορφή, με την τελευταία να έχει κατασκοπευτεί εδώ και πρόκειται να φέρει το όνομα i5. Και οι τρεις θα μοιάζουν σχεδόν πανομοιότυπες, αν και η i5 θα χρησιμοποιεί σίγουρα μερικές προσθήκες στο αμάξωμα, προκειμένου να δηλώνει οπτικά ότι πρόκειται για ένα όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Η BMW πιθανότατα θα παρουσιάσει τη σειρά G60 5-Series κάποια στιγμή το επόμενο έτος ως μοντέλο του 2023, στοχεύοντας στα μοντέλα αυτοκινήτων όπως το Audi A6, η Mercedes E-Class, η Volvo S90 και η Jaguar XF.

Φωτογραφίες: Automedia

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ