top icon
Επικαιρότητα

Όλες οι πληροφορίες για το νέο VW Touareg

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την πρεμιέρα του νέου VW Touareg και πλέον ήρθε η ώρα να «εντρυφήσουμε» σε μερικά από τα μυστικά που κρύβει η νέα ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρείας.

Το πρώτο VW Touareg παρουσιάστηκε το 2002 και έκτοτε οι δύο διαθέσιμες γενιές του έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σχεδόν 1 εκ. αγοραστών ανά τον κόσμο. Σήμερα, 16 χρόνια μετά το ντεμπούτο του, η ώρα για την εκ νέου αντικατάστασή του πλησιάζει, με την VW να έχει επιλέξει να πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στα τέλη του μήνα στο Πεκίνο. Επιλογή που μόνο τυχαία δεν είναι.

Το νέο Touareg βασίζεται, όπως και τα Audi Q7 και Porsche Cayenne, στο δάπεδο MLB των Γερμανών, με τη διαφορά ότι οι εξωτερικές διαστάσεις του αμαξώματος, αλλά και άλλες, εξίσου… ζωτικές, θα είναι διαφοροποιημένες σε σχέση με τα δύο αυτά «αδέλφια» του. Χωρίς να ρίχνει βάρος στην σπορ αίσθηση, το νέο VW Touareg θα χρησιμοποιεί στις βασικές εκδόσεις του «συμβατικές» αναρτήσεις και στις πλουσιότερες ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς, σε συνδυασμό με αερανάρτηση.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για το νέο VW Touareg στις 23 Μαρτίου

Από εκεί και πέρα, κάτω από το καπό θα συναντάμε αρχικά δύο V6 3λιτρους κινητήρες ντίζελ με απόδοση κοντά στους 230 και 285 ίππους, ενώ προς το τέλος του χρόνου και μετά την εμφάνισή του θα κάνει και ένας βενζινοκινητήρας, με ανάλογο κυβισμό και αριθμό κυλίνδρων, που θα αποδίδει περί τους 340 ίππους. Βέβαιο είναι πως αργότερο την εμφάνισή τους θα κάνουν και άλλες εκδόσεις, όπως η υβριδική, αλλά και μια ακόμα πετρελαιοκίνητη, η οποία θα κινείται από έναν αγνώστων προς το παρόν στοιχείο V8 κινητήρα.

Προς το παρόν, οι δύο ντίζελ κινητήρες θα συνεργάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και ένα σύστημα τετρακίνησης, χωρίς torque vectoring, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να «στείλει» έως και το 80% της ροπής του κινητήρα στους πίσω τροχούς και έως το 70% στους εμπρός._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ