top icon
Επικαιρότητα

Opel Corsa Hybrid Concept

Αυτό ανακοίνωσε η GM για το άκρως επιτυχημένο μικρό της. Το εν λόγω πρωτότυπο θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Με τη συγκεκριμένη παρουσίαση η εταιρεία αποσκοπεί να διασαφηνίσει τη σοβαρότητα των σκοπών της, όσον αφορά τη λήψη πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος με την κατασκευή αυτοκινήτων φιλικών προς το περιβάλλον με χαμηλά ποσοστά εκπομπών ρύπων.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση θα παρουσιαστεί και το Opel Vectra Flexpower, ένα υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο 2 λίτρων, το οποίο κινείται με μείγμα βιοαιθανόλης- βενζίνης. Σε συνέπεια με την παρουσίαση της προ 3ετίας ecoFLEX εκδοχής του πετρελαιοκίνητου Corsa 1,3 CDTI, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει κι άλλες εκδόσεις ecoFLEX κινητήρων, οι οποίοι χαρακτηρίζονται για τις χαμηλές τους εκπομπές ρύπων.
 
Ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον δείχνει να έχει το πρωτότυπο Corsa Hybrid, το οποίο είναι μια υβριδική εκδοχή του Opel Corsa 1.3 CDTI, το οποίο συνδυάζει τον ήδη γνωστό 1,3 CDTI με έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική χάρις σε ένα μετατροπέα επιτυγχάνοντας κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης σε μόλις 3,75λίτρα ανά 100χλμ, ενώ οι εκπομπές CO2 έχουν περιορισθεί σε μόλις 99γρ/χλμ.
 
Παρά την υβριδική του τεχνολογία το συγκεκριμένο δεν υστερεί σε τίποτε όσον αφορά τις επιδόσεις του ήδη διαθέσιμου Corsa 1,3 CDTI, καθώς ο CDTI κινητήρες δεν επηρεάζεται σε τίποτα, μάλλον ενισχύεται. Στα πλαίσια αυτά η GM αποδεικνύει έμπρακτα το πόσο σημαντικό είναι να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών για οχήματα φιλικά στο περιβάλλον. Μάλιστα ανακοίνωσε και πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται εν εξελίξει έρευνες για την εξέλιξη και άλλων τύπων κινητήρων φιλικών προς το περιβάλλον, όπως κινητήρων υδρογόνου, φυσικού αερίου (CNG: Compressed Natural Gas) καθώς και κινητήρων ενεργειακών κυψελών.
 
Τέλος, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η εταιρεία θα παρουσιάσει και τις νέες εκδόσεις ecoFLEX για περισσότερα μοντέλα της, δηλαδή εκδόσεις με κινητήρες χαμηλότερων εκπομπών ρύπων._ Α.Γ.
 

Opel Corsa 1,3 CDTI ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Κυβισμός (κ.εκ): 1246

Κύλινδροι: 4 σε σειρά

Μέγ. Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 75/4.000
Μέγ. Ροπή (χλγμ./σ.α.λ.): 17,33/ 1750-2500
 
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100 χλμ): 4,5
Εκπομπές CO2 (γρ/χλμ): 119 (99 το πρωτότυπο)
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ