top icon
Κόσμος

Οριστικό! 6 ηλεκτρικά Toyota της σειράς bZ έως το 2026

H Toyota θα προσθέσει στη γκάμα της ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο μέσα στο 2023, όπως «υποδηλώνει» το bZ Compact SUV Concept, και συνολικά 6 EVs έως το 2026.

Η Toyota ξεδίπλωσε σήμερα τους βασικούς πυλώνες της προϊντικής της ατζέντας στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναγγέλλοντας με πάσα επισημότητα την απόφασή της να παρουσιάσει 6 συνολικά EVs έως το 2026. Αρχής γενομένης από ένα συμπαγές crossover, μικρότερου του bZ4X, το οποίο θα δούμε να προς τα τέλη περίπου του 2023 και θα βασίζεται εν πολλοίς στο εικονιζόμενο πρωτότυπο: το bZ Compact SUV Concept.

Σύμφωνα με την Toyota, το νέο αυτό EV, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει την ονομασία bZ3X «τοποθετείται στην κατηγορία C-SUV, τη μεγαλύτερη κατηγορία στην Ευρώπη, και μαζί με το C-HR Prologue απεικονίζει την multi-tech προσέγγιση της Toyota που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να μειώσουν τις εκπομπές, καλύπτοντας τις διαφορετικές ανάγκες τους και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα μέσω διευρυμένων προϊοντικών επιλογών».

Toyota bZ Compact SUV Concept

Η Toyota τονίζει, επίσης, ότι «η αεροδυναμική μορφή του αυτοκινήτου ενισχύει τη φουτουριστική του εμφάνιση, με τους τροχούς να ωθούνται στις γωνίες για να δημιουργήσουν μια ισχυρή στάση». Την ίδια στιγμή, το πρωτότυπο με μήκος 4.538 χλστ. και τους μεγάλους τροχούς των 21 ιντσών χαρακτηρίζεται από τους κοντούς προβόλους και τη χαμηλή γραμμή οροφής, επιλογή που μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση.

Toyota bZ Compact SUV Concept

Το εσωτερικό του πρωτότυπου αποδεικνύεται ακόμα πιο «προχωρημένο» από τις εξωτερικές επιφάνειες. Κι αυτό χάρη στις κυρτές οθόνες, την αιωρούμενη κεντρική κονσόλα και παντελή έλλειψη φυσικών διακοπτών. Την ίδια στιγμή, το τιμόνι τύπου yoke αποτελεί μια σαφή νύξη για τις προθέσεις των Ιαπώνων να υιοθετήσουν μια αντίστοιχη λύση στο μοντέλο παραγωγής, ακριβώς όπως έχουν ήδη πράξει με το steer-by-wire σύστημα διεύθυνσης των Toyota bZ4X και Lexus RZ450e.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το ηλεκτρικό Toyota bZ4X

Toyota bZ Compact SUV Concept

Την ίδια στιγμή, η ομάδα σχεδιασμού ενσωμάτωσε στο εσωτερικό του πρωτοτύπου ουκ ολίγες οικολογικές… πινελιές, όπως τα καθίσματα που είναι κατασκευασμένα από φυτικά και ανακυκλωμένα υλικά που ακολουθούν την φιλοσοφία «Beyond Zero» της Toyota, ενώ ένας προσωπικός βοηθός στο αυτοκίνητο συνδέει τον οδηγό και τους επιβάτες με το όχημα μέσω ηχητικών και οπτικών ενδείξεων φωτισμού.

Toyota bZ Compact SUV Concept

Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του δεύτερου κατά σειρά E-SUV της Τoyota «κρύβεται» η γνωστή πλατφόρμα e-TNGA, στην οποία βασίζεται και το… περισσότερο SUV, bZ4X. Προς το παρόν, πάντως, η ιαπωνική εταιρεία δεν επιβεβαιώνει αν το μικρότερο ηλεκτρικό SUV θα διαθέτει τις προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες αντίστοιχα, του μεγαλύτερου αδελφού, πολλώ δε μάλλον την μπαταρία των 71,4 kWh του τελευταίου.

Toyota bZ Compact SUV Concept

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota bZ Compact SUV Concept
  • Toyota bZ Compact SUV Concept
  • Toyota bZ Compact SUV Concept
  • Toyota bZ Compact SUV Concept
  • Toyota
  • Toyota bZ Compact SUV Concept
  • Toyota bZ Compact SUV Concept
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ