top icon
Επικαιρότητα

Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας από την «ανοιχτή» Hennessey Venom GT

Η αμερικάνικη εταιρεία έσπασε το ρεκόρ τελικής ταχύτητας για αυτοκίνητα παραγωγής του συγκεκριμένου τύπου αμαξώματος.

Σύμφωνα με την Hennessey, η κατάρριψη του παγκόσμιου αυτού ρεκόρ, η οποία χρονικά συμπίπτει με τον εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυση της, πραγματοποιήθηκε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην ευθεία μήκους 2,9 μιλίων της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης Lamoore στην Καλιφόρνια, στις 25 Μαρτίου. Στο πηδάλιο της εντυπωσιακής Venom GT Spyder, η οποία «έπιασε» τελική ταχύτητα 427,44 χλμ./ώρα (265,6 μίλια/ώρα), βρέθηκε ειδικά για την περίσταση ο εκπαιδευτής του Ford Performance Racing School, Brian Smith.

Το ρεκόρ για τα «ανοιχτά» αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής κατείχε από το 2013 μέχρι και σήμερα η Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, η οποία «έγραψε» τελική 408,77 χλμ./ώρα (254 μίλια/ώρα).

Η Hennessey Venom GT Spyder κινείται από μια βελτιωμένη, ειδικά για την περίσταση, εκδοχή του twin-turbo 7λιτρου V8 κινητήρα της απλής GT, ο οποίος αποδίδει, συνεργαζόμενος μ’ ένα χειροκίνητο 6αρι κιβώτιο της Ricardo, 1.451 ίππους στις 7.200 σ.α.λ. και ροπή 1.745 Nm στις 4.200 σ.α.λ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ