top icon
Κόσμος

Πάρκαραν Lamborghini και McLaren σε θέσεις φόρτισης της Tesla

Οι οδηγοί των δύο supercars έπιασαν τις θέσεις όπου φορτίζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα της Tesla, προκαλώντας την αντίδραση των κατόχων EV.

Στις θέσεις φόρτισης επιτρέπεται να παρκάρουν αποκλειστικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κι’ αυτά όταν απαιτείται να αναπληρώσουν ενέργεια στην μπαταρία. Το να σταθμεύει ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης μόνο και μόνο γιατί η θέση ήταν ελεύθερη, εκτός από ανεύθυνο είναι και παράνομο.

Tesla

Στην Αυστραλία, οι κάτοχοι δύο εξωτικών supercars και ειδικότερα μιας Lamborghini Aventador SVJ και μιας McLaren 765LT, θεώρησαν σωστό να σταθμεύσουν στον χώρο των ταχυφορτιστών της Tesla. Το περιστατικό καταγράφηκε από κάποιους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οι εικόνες έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Πόσο είναι το πρόστιμο για παρκάρισμα σε φορτιστές

Σε διάφορες πολιτείες της Αυστραλίας – όπως και στον υπόλοιπο κόσμο – έχουν θεσπιστεί πρόστιμα για όσους παρκάρουν σε θέσεις φόρτισης ενώ δεν έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στο Κουίνσλαντ για παράδειγμα, το πρόστιμο για τη συγκεκριμένη παράβαση είναι ιδιαίτερα τσουχτερό, αγγίζοντας τα 2.875 δολάρια Αυστραλίας.

Διαβάστε επίσης: Νέα απόφαση για τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Μέχρι πότε θα παρκάρουν δωρεάν στην Ελλάδα;

Στην περίπτωση των Lamborghini και McLaren, οι κάτοχοι γλύτωσαν την τιμωρία, καθώς η αστυνομία δεν τους αντιλήφθηκε προκειμένου να τους βεβαιώσει παράβαση. Όσο για το πως δικαιολογήθηκαν στους κατόχους των Tesla που διαμαρτυρήθηκαν, ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν πως απαγορεύεται να παρκάρουν στις συγκεκριμένες θέσεις.

Πηγή: carscoops.com

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ