16 Απρ 2018

Περικοπές 1.000 θέσεων εργασίας και μείωση παραγωγής για τη Jaguar Land Rover

Η πτώση της δημοτικότητας των ντίζελ, αλλά και συνολικά η «κάθοδος» της αγοράς αυτοκινήτου της Μ. Βρετανίας, οδήγησαν τελικά την Jaguar Land Rover στην απόφαση να προχωρήσει στο ψαλίδισμα θέσεων εργασίας καθώς και στη μείωση των οχημάτων που κατασκευάζει.

Jaguar Land Rover

Η Jaguar Land Rover δυστυχώς επιβεβαίωσε πριν λίγο παλαιότερο ρεπορτάζ μας (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ) στο οποίο επισημαίνονταν ο επικείμενος κίνδυνος μείωσης του αριθμού των εργαζομένων της ως αντίδραση των ιθυνόντων της απέναντι στην πτωτική πορεία των πωλήσεων των δύο εταιρειών. Κάτι που «χρεώνεται» τόσο στη μείωση της δημοτικότητας των ντίζελ αυτοκινήτων στη χώρα, όσο και στις συνεχιζόμενες τάσεις καθίζησης του συνόλου της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου. Σήμερα, λοιπόν, οι επικεφαλής της μάρκας επιβεβαίωσαν με τον πλέον επίσημο τρόπο τα… κακά αυτά μαντάτα λέγοντας πως μέσα στις προσεχείς κιόλας ημέρες δεν θα ανανεώσουν τις συμβάσεις 1.000 εργαζομένων που σήμερα απασχολούνται στη κεντρική μονάδα παραγωγής της JLR στο Solihull της Μ. Βρετανίας.

Σε αυτή εργάζονται σήμερα σε μόνιμη βάση 10.000 άτομα, ενώ συνολικά στα εργοστάσια της JLR στη Μ. Βρετανία περί τα 40.000. Όπως ανακοινώθηκε, τα μοντέλα που έχουν πληγεί εμπορικά είναι κυρίως οι Jaguar XE και XF και ειδικότερα οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις τους. Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο μόνο μήνα στη Μ. Βρετανία οι πωλήσεις των ντίζελ αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 37,2%, εξαιτίας της φορολογικής επιβάρυνσης που δέχτηκαν όλες οι εκδόσεις που κινούνται στη χώρα από κινητήρες ντίζελ.

Κατά το πρώτο 3μηνο του 2018, οι πωλήσεις της Jaguar έχουν υποστεί μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 που αγγίζει το 26%, με την Land Rover να «πέφτει» στη Μ. Βρετανία κατά 20%. Στο πλαίσιο της εμπορικής και οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα (λέγε με Brexit), η JLR προχωρά και στη μείωση της παραγωγής οχημάτων στη μονάδα παραγωγής του Halewood σε μια προσπάθεια να ισορροπηθεί η κατασκευαστική της δυναμική με την υπάρχουσα αυτή τη στιγμή ζήτηση._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Jaguar Land Rover
  • Jaguar Land Rover