Επικαιρότητα Κόσμος

Pirelli για Brembo: δεν υπάρχει πλάνο συγχώνευσης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pirelli, Marco Tronchetti Provera, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι καμία συζήτηση για συγχώνευση με την Brembo.

Αφορμή για τη φημολογία στάθηκε η απόφαση της Brembo, χωρίς να προηγηθεί κάποια ανακοίνωση, να αγοράσει μετοχές της Pirelli, συνολικού ποσοστού 2,43%. Η κίνηση από πλευράς Brembo xαρακτηρίστηκε «μη κερδοσκοπικής, μακροπρόθεσμης προσέγγισης», ενώ διά στόματος στελεχών της διευκρινίστηκε πως η εταιρεία τους ενήργησε αυτόνομα. Σε κάθε περίπτωση, αν κάτι είναι στο τραπέζι, αυτό είναι ένα πλάνο συνεργασίας της Camfin, ενός επενδυτικού σχήματος του οποίου επίσης ηγείται ο Tronchetti Provera και το οποίο κατέχει το 10% της Pirelli, με την κινεζική εταιρεία ελαστικών Niu Yshen. Αυτή η συνεργασία μακροπρόθεσμα μπορεί να «φέρει» στο νέο σχήμα ένα επιπλέον 10% της Pirelli και ταυτόχρονα να αποτρέψει οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ενδιαφέρον.

Σε σχέση με την κίνηση της Brembo, o Tronchetti Provera δήλωσε πως «έκαναν μια επένδυση, είμαστε χαρούμενοι που το έκαναν» και πρόσθεσε ότι δε θεωρεί την κίνηση της Brembo εχθρική, αν και δεν είχε προηγουμένως ενημερωθεί. Αυτήν την περίοδο οι μετοχές της Pirelli διαπραγματεύονται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τότε που ξεκίνησαν ξανά, το 2017, έχοντας πέσει κατά περίπου 40% από τις αρχές του έτους, ως αποτέλεσμα του πλήγματος που δέχεται η βιομηχανία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε κάθε περίπτωση, ορισμένοι αναλυτές βλέπουν λογική μια ενδεχόμενη συνεργασία τηςPirelli με την Brembo, ενώ αρκετά ήταν τα ΜΜΕ που «έριξαν λάδι στη φωτιά», φέρνοντας στο προσκήνιο μια περσυνή δήλωση του εκτελεστικού αναπληρωτή προέδρου της Brembo, Matteo Tiraboschi, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η εταιρεία του είχε βλέψεις προς έναν στόχο αντίστοιχου με του δικού της μεγέθους.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου