top icon
Κόσμος

Pirelli – Ελαστικά ειδικά για την αναβαθμισμένη Porsche Cayenne

Η πρόσφατη αναβάθμιση της Cayenne επεκτείνει τη συνεργασία μεταξύ Pirelli και Porsche, με προϊόντα από τη σειρά P Zero διαθέσιμα σε κάθε διάσταση.

Αυτό αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα στην κοινή ανάπτυξη για την Porsche Cayenne, ένα μοντέλο που η Pirelli έχει εξοπλίσει σε κάθε γενιά: από το αρχικό του 2002 μέχρι τη σημερινό. Ειδικά ελαστικά P Zero, P Zero Corsa και Scorpion Winter 2, που έχουν εγκριθεί από την Porsche για οδήγηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, έχουν αναπτυχθεί για την τελευταία αναβάθμιση της Cayenne. Αυτές οι επιλογές καλύπτουν ολόκληρη την ποικιλία διαστάσεων από 20 έως 22 ιντσών. Επίσης, τα ελαστικά Scorpion Zero All Season είναι διαθέσιμα για ορισμένες αγορές, σε κάθε διάσταση.

Το Pirelli P Zero που αναπτύχθηκε ειδικά για τη νέα αναβάθμιση και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για ευκολία οδήγησης, ακρίβεια τιμονιού, σταθερότητα και ασφάλεια ακόμη και σε ελιγμούς έκτακτης ανάγκης. Ειδικά, όλες οι διαστάσεις έχουν επιτύχει τη υψηλότερη αξιολόγηση στην ευρωπαϊκή ετικέτα όσον αφορά το φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα. Ειδικά στις υψηλές ταχύτητες, το ελαστικό έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τη υψηλή ροπή και τα φορτία που παράγονται από το όχημα. Το Pirelli P Zero Corsa έχει επιλεγεί για sport και οδήγηση πίστας. Αυτό το προϊόν προέρχεται από το P Zero Corsa που βοήθησε την Porsche Cayenne GT να σημειώσει ρεκόρ στο Nürburgring Nordschleife το 2021. Το P ZeroCorsa για τη νέα Cayenne καθώς και η προηγούμενη έκδοση που συνέβαλε στο ρεκόρ – κατασκευάζεται με ενώσεις μείγματα πέλματος που προέρχονται από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, που έχει αναπτύξει η Pirelli για να εξοπλίζει τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Porsche Cayenne Pirelli P Zero Corsa

Η πιο πρόσφατη έκδοση της Porsche Cayenne είναι ένα από τα πρώτα οχήματα που λαμβάνουν ένα συγκεκριμένο ελαστικό Pirelli Scorpion Winter 2, εγκεκριμένο για τη χειμερινή περίοδο, καλύπτοντας ολόκληρη τη γκάμα διαστάσεων τροχών. Η πρόκληση που αντιμετώπισαν οι μηχανικοί της Pirelli κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των χειμερινών ελαστικών ήταν απαιτητική: να εξασφαλίσουν την ασφάλεια σε χαμηλές θερμοκρασίες και στο χιόνι, διατηρώντας παράλληλα πολύ υψηλή απόδοση σε στεγνές και υγρές επιφάνειες. Όλα αυτά με το ίδιο sport DNA που αναμένει η Porsche από ένα καλοκαιρινό ελαστικό. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, το τμήμα R&D της Pirelli, δημιούργησε μία ειδική χειμερινή σύνθεση, ικανή να παρέχει άνεση οδήγησης καθώς και υποστήριξη πρόσφυσης σε ακραίες συνθήκες.

Η Pirelli είναι ένα χαρακτηριστικό της Cayenne από την πρώτη γενιά που κυκλοφόρησε το 2002, πρωτοπορώντας στον τομέα των sport SUV. Από το πρώτο μοντέλο μέχρι τη σημερινή ημέρα, η Pirelli συνεργάζεται πάντα με τον κατασκευαστή με έδρα τη Στουτγάρδη για την ανάπτυξη ελαστικών που ακολουθούν την εξέλιξη των μοντέλων του, όπως η Cayenne S Hybrid – το πρώτο υβριδικό στη σειρά της Porsche – έπειτα την Porsche Cayenne S E-Hybrid (μια έκδοση plug-in hybrid), μέχρι τη σημερινή Cayenne Turbo E-Hybrid.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ