Επικαιρότητα Κόσμος

Plug-in υβριδική έκδοση για το VW Arteon

Η VW ενισχύει την γκάμα του πρόσφατα ανανεωμένου Arteon με μια plug-in υβριδική έκδοση.

Στις αρχές περίπου του περασμένου καλοκαιριού η VW παρουσίασε το ανανεωμένο Arteon που για πρώτη φορά είναι διαθέσιμο και σε έκδοση Shootng Brake. Όπως μας είχε προϊδεάσει το γερμανικό εργοστάσιο, το «μεγάλο» μοντέλο της VW ενισχύεται και επισήμως πλέον από μία plug-in υβριδική έκδοση με την ονομασία eHybrid που εξασφαλίζει την απαραίτητη ηλεκτρική αυτονομία μηδενικών εκπομπών για την πλειοψηφία των αστικών μετακινήσεων – σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οι τελευταίες δεν ξεπερνούν στη γηραιά ήπειρο τα 50 χλμ. σε ποσοστό που αγγίζει το 95%.

VW Arteon eHybrid

Τα νέα Arteon eHybrid και Arteon Shooting Brake eHybrid χρησιμοποιούν ένα σύστημα κίνησης που αποτελείται από έναν θερμικό κινητήρα της οικογένειας TSI με χωρητικότητα 1,4 λίτρων, ηλεκτροκινητήρα και επαναφορτιζόμενη από εξωτερική πηγή μπαταρία. Η συνολική απόδοση της μονάδας κίνησης ορίζεται για την περίσταση στους 218 ίππους, με τη ροπή να ανέρχεται στα 400 Nm. Σύμφωνα με την VW, για την ολοκλήρωση του τυπικού «0-100» το Arteon eHybrid απαιτεί μόλις 7,8 δλ. – η τελική ταχύτητα με τη σειρά της φτάνει τα 222 χλμ./ώρα.

VW Arteon eHybrid

Η ηλεκτρική αυτονομία με πλήρη φόρτιση της μπαταρίας ανέρχεται στα 59 και 57 χλμ. για τις δύο εκδόσεις αμαξώματος του νέου plug-in υβριδικού Arteon και Arteon Shooting Brake. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο οδηγός των δύο εκδόσεων μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σε ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 130 χλμ./ώρα. Από εκεί και πέρα, η μέγιστη αυτονομία κίνησης με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη και φουλαρισμένο το ρεζερβουάρ υγρού καυσίμου μπορεί να φτάσει έως και τα 900 χλμ., σύμφωνα με τις τυποποιημένες μετρήσεις του γερμανικού εργοστασίου.

VW Arteon eHybrid

Τα νέα Arteon eHybrid και Arteon Shooting Brake eHybrid θα διατίθενται στα επίπεδα εξοπλισμού Elegance και R-Line, αμφότερα με 18άρες ζάντες, LED φωτιστικά σώματα με σύστημα Light Assist, καθίσματα με δέρμα και αλκαντάρα, Adaptive Cruise Control, Autonomous Emergency Braking Front Assist, Dynamic Road Sign Display, Digital Cockpit Pro και 8ιντση οθόνη αφής για το σύστημα infotainment. Αυτή τη στιγμή οι τιμές των υβριδικών Arteon και Arteon Shooting Brake στη γερμανική αγορά ξεκινούν αντίστοιχα από τα 51.064 και 51.927 ευρώ.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου