top icon
Κόσμος

Porsche 911 Dakar vs Lamborghini Huracan Sterrato (video)

Μια κόντρα στην ευθεία, για δυο αυτοκίνητα, όπως η Porsche 911 Dakar και η Lamborghini Huracan Sterrato, που σχεδιάστηκαν για να κινούνται πέρα από εκεί που τελειώνει η άσφαλτος.

Η Porsche 911 Dakar και η Lamborghini Huracan Sterrato είναι τα πιο ιδιαίτερα supercars που κυκλοφορούν στην αγορά. Έχουν crossover χαρακτήρα και δυνατότητες πέρα από αυτές που μας έχουν συνηθίσει οι εκδόσεις με τις οποίες έχουν κάνει… καριέρα.

Εκδόσεις που θέτουν νέα όρια, με λιγότερους συμβιβασμούς, όσον αφορά το πεδίο δράσης, έχοντας ως στόχο την κίνηση εκτός δρόμου. Για το λόγο αυτό εξάλλου, τόσο η Porsche, όσο και η Lamborghini έχουν μεγαλύτερη καθαρή απόσταση από το έδαφος, προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και ελαστικά για χώμα.

Porsche

Είναι γεγονός όμως ότι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους θα το περάσουν σε άσφαλτο, καθώς θα αποτελούν ένα τρόπαιο για τους ιδιοκτήτες τους, που εστιάζουν στην εντελώς ξεχωριστή τους εμφάνιση για να κερδίσουν το ενδιαφέρον.

Άρα, με τη λογική αυτή, η κόντρα στην ευθεία που οργάνωσε για μια ακόμα φορά το βρετανικό κανάλι carwow στο YouTube, έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Porsche

Η Porsche 911 Dakar εφοδιάζεται με έναν 6κύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων με δύο turbo που αποδίδει 480 ίππους και 570 Nm ροπής. Επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή και έχει μέγιστη ταχύτητα 240 χλμ./ώρα. Πατάει σε ελαστικά Pirelli Scorpion All Terrain Plus, με διάσταση 245/45 ZR 19 εμπρός και 295/40 ZR 20 πίσω.

Όσον αφορά τη Lamborghini Huracan Sterrato, το αντίπαλο δέος του γερμανικού μοντέλου, αυτή εφοδιάζεται με ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα 5,2 λίτρων, απόδοσης 610 ίππων και 560 Nm ροπής. Επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 260 χλμ./ώρα. Αυτή με τη σειρά της πατάει σε ελαστικά Bridgestone Dueler AT002 με διάσταση 235/40 R 19 εμπρός και 285/40 R 19 πίσω.

Πάμε να δούμε την εξέλιξη αυτής της κόντρας στο βίντεο που ακολουθεί:

Porsche

Porsche 911 Dakar vs Lamborghini Huracn Sterrato

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ