top icon
Κόσμος

Η νέα σπορ έκδοση της Porsche Cayenne Coupe καταρρίπτει το ρεκόρ στο Nurburgring (+video)

Με χρόνο 7:38.925, η νέα, ακόμα πιο σπορτίφ έκδοση της Porsche Cayenne Coupe που θα παρουσιαστεί σύντομα σπάει το ρεκόρ στο «μεγάλο» Nurburgring στην κατηγορία των SUV μοντέλων.

Πριν καν παρουσιαστεί επίσημα στο ευρύ κοινό, η νέα σπορ έκδοση της Porsche Cayenne Coupe που πρόσφατα οδήγησε ο Walter Rohrl στο Hockenheimring κατακτά τον… θρόνο στην εμβληματική «Πράσινη Κόλαση» ως το ταχύτερο SUV στον κόσμο, όπως επίσημα ανακοίνωσε σήμερα ο Γερμανός κατασκευαστής.

Πιο συγκεκριμένα, στις 11.31 π.μ. της 14ης Ιουνίου, ο οδηγός αγώνων Lars Kern και ένας από τους πιο έμπειρους πιλότους στο Nurburgring Nordschleife κατάφερε να συμπληρώσει έναν πλήρη γύρο στην απαιτητική γερμανική πίστα-ειδική διαδρομή των 20,832 χλμ. σε χρόνο 7 λεπτών και 38.925 δλ. εκθρονίζοντας έτσι το Audi RS Q8 που μέχρι τώρα κρατούσε τα ηνία στη συγκεκριμένη δοκιμασία.

«Από τα πρώτα μέτρα του Nordschleife σε αυτή την Cayenne, μπαίνεις στον πειρασμό να γυρίσεις την πίστα καθισμένος σε ένα πραγματικά ευρύχωρο SUV. Η ακρίβεια του τιμονιού και η σταθερότητα του πίσω άξονα μου έδωσαν μεγάλη αυτοπεποίθηση στο τμήμα Hatzenbach» δήλωσε ο Lars Kern, ο οποίος συμμετείχε ενεργά την περίοδο που πέρασε και στη συνολική εξέλιξη του αυτοκινήτου.

«Το αυτοκίνητο άλλαζε κατεύθυνση με ταχύτητα αστραπής στις γρήγορες καμπές, όπως στο τμήμα ανάμεσα στο Hohe Acht και Eiskurve, χωρίς ταλαντώσεις και τάσεις υποστροφής. Ακόμα και σε αυτό το τεχνικό τμήμα, η Cayenne είναι ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για τον οδηγό που είναι εύκολο να ελεγχθεί. Οι τροχοί συνήθως εγκαταλείπουν το έδαφος στη Pflanzgarten I και II, όμως αυτή η Cayenne συμπεριφέρονται εκεί χωρίς πρόβλημα, με το αμάξωμα να είναι σταθερό και ελεγχόμενο. Εντυπωσιακός είναι και ο κινητήρας, παρέχοντας ισχύ σε κάθε περίπτωση, όπως και το κιβώτιο με τις τέλειες αλλαγές ταχυτήτων».

Porsche Cayenne Coupe

Τι φέρνει μαζί της η νέα σπορ έκδοση της Porsche Cayenne Coupe;

Προς το παρόν, η Porsche δεν αποκαλύπτει την επίσημη ονομασία της νέας αυτής έκδοσης, αν και βέβαιο είναι ότι θα πρόκειται για μια παραλλαγή της γνωστής Cayenne Coupe που θα παίρνει κίνηση από μία ενδυναμωμένη έκδοση του 4λιτρου V8 κινητήρα των Γερμανών που για την περίσταση θα αποδίδει περί τους 640 ίππους.

Με τη νέα αυτή έκδοση της Porsche Cayenne Coupe, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών βελτιστοποίησης, ο Γερμανός κατασκευαστής στοχεύει «στην καλύτερη απόδοση στην κατηγορία  χωρίς να παραμεληθεί η οδηγική άνεση και η καθημερινή χρηστικότητα».

Porsche Cayenne Coupe

Παράλληλα με τις ουκ ολίγες βελτιώσεις τόσο στο πλαίσιο και στα συστήματα ελέγχου, το αναβαθμισμένο Porsche Dynamic Chassis Control αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ακόμα πιο σπορτίφ συμπεριφορά του μοντέλου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το πρωτότυπο αυτοκίνητο με το οποίο η Porsche κατέγραψε το νέο ρεκόρ στην κατηγορία των «SUV, εκτός δρόμου, βαν και pick-up μοντέλων» ήταν εξοπλισμένο, για λόγους ασφαλείας, με αγωνιστικό κάθισμα οδηγού και roll cage.

Η θερμοκρασία αέρα και ασφάλτου το πρωινό της 14ης Ιουνίου στο Nurburgring Nordschleife ήταν 23 και 46 βαθμοί Κελσίου, αντίστοιχα.

Porsche Cayenne Coupe

Όπως διαβεβαιώνει η Porsche στις σημερινές, επίσημες ανακοινώσεις της, το αυτοκίνητο «πατούσε» σε 22άρες ζάντες και ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, τα οποία περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό και έχουν εξελιχθεί ειδικά για το νέο αυτό μοντέλο.

Δείτε στη συνέχεια το εντυπωσιακό on-board βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche Cayenne Coupe
  • Porsche Cayenne Coupe
  • Porsche Cayenne Coupe - Nurburgring
  • Porsche Cayenne Coupe
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ