top icon
Κόσμος

Porsche Cayenne S E-Hybrid: Στο τρίτο χτύπημα

Η Porsche παρουσίασε την τρίτη plug-in υβριδική εκδοχή της νέας Cayenne που φέρει τη διακριτική ονομασία S E-Hybrid.

Η νέα Porsche Cayenne S E-Hybrid συνιστά την τρίτη ηλεκτροκίνητη παραλλαγή στη γκάμα του πολυτελούς SUV μοντέλου των Γερμανών, η οποία τοποθετείται μεταξύ των Cayenne E-Hybrid και Cayenne Turbo E-Hybrid.

Εστιάζοντας τόσο στην καθημερινή χρηστικότητα όσο και στην απόδοση, η νέα Cayenne S E-Hybrid διατίθεται σε δύο εκδόσεις αμαξώματος -SUV και SUV Coupe- χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της νέας Cayenne, που αναθεωρήθηκε εκτενώς νωρίτερα φέτος, παρέχοντας περαιτέρω βελτιωμένη ηλεκτρική αυτονομία και σύντομους χρόνους φόρτισης χάρη στην έξυπνη διαχείριση ενέργειας.

Porsche Cayenne S E-Hybrid

Στην Cayenne S E-Hybrid, o 3λιτρος V6 turbo κινητήρας με ισχύ 260 kW/353 ίππους συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 130 kW/176 ίππους. Μαζί επιτυγχάνουν συνδυαστική απόδοση 382 kW, ήτοι 519 ίππους, και μέγιστη ροπή 750 Nm.

Σύμφωνα με την Porsche, η Cayenne S E-Hybrid επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 263 χλμ./ώρα.

Porsche Cayenne S E-Hybrid

Στην Cayenne S E-Hybrid, η στάνταρ προσαρμοζόμενη αερανάρτηση υιοθετεί την τεχνολογία 2 θαλάμων και 2 βαλβίδων που επιτρέπει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων – και επομένως απόδοσης σε διαφορετικά σενάρια οδήγησης. Ταυτόχρονα, η S E-Hybrid επωφελείται από τη βελτιστοποίηση του υβριδικού συστήματος της τρέχουσας γενιάς Cayenne εξασφαλίζοντας ηλεκτρική αυτονομία έως και 90 χλμ. Αυτή η αυτονομία επιτυγχάνεται με τη χρήση μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 25,9 kWh. Την ίδια στιγμή, ο νέος ενσωματωμένος φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος φορτίζει πλήρως την Cayenne S E-Hybrid σε λιγότερο από 2,5 ώρες σε κατάλληλη πηγή ισχύος με ισχύ φόρτισης έως και 11 kW.

Porsche Cayenne S E-Hybrid

Οπτικά, η Cayenne S E-Hybrid ξεχωρίζει για τις ζάντες με την ονομασία «Cayenne S» με διάμετρο 20 ιντσών, τις δύο διπλές απολήξεις του συστήματος εξαγωγής στο πίσω μέρος, το εξωτερικό «πακέτο» Silver στην έκδοση SUV και στο αντίστοιχο Black στην Coupe. Για τη νυχτερινή οδήγηση, η ασφάλεια και η άνεση υποστηρίζονται από τους στάνταρ προβολείς LED matrix.

Τα στάνταρ χαρακτηριστικά στο εσωτερικό περιλαμβάνουν καθίσματα με ρυθμίσεις οκτώ κατευθύνσεων, το πακέτο Sport Chrono που περιλαμβάνει διακόπτη λειτουργίας για την επιλογή του προγράμματος οδήγησης, πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι, καθώς και το εσωτερικό πακέτο Diamar βαμμένο στην αποχρωση Silvershade.

Porsche Cayenne S E-Hybrid

Ο οδηγός επωφελείται επίσης από πρόσθετες λειτουργίες στην εφαρμογή My Porsche, συμπεριλαμβανομένων νέων λειτουργιών στο Apple CarPlay. Επίσης, στη νέα Cayenne S E-Hybrid, πρόσθετη άνεση παρέχεται από τη νέα προαιρετική οθόνη επιβατών που περιλαμβάνει λειτουργίες βίντεο στο αυτοκίνητο, καθώς και το νέο σύστημα ποιότητας αέρα που έχει σχεδιαστεί για να φιλτράρει σωματίδια και επικίνδυνες ουσίες.

Όπως ανακοίνωσε η Porsche, οι παραδόσεις της νέας Cayenne S E- Hybrid θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του 2023.

Porsche Cayenne S E-Hybrid

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ