top icon
Κόσμος

Πόσα χιλιόμετρα μπορεί να κάνει με μια φόρτιση η νέα Porsche Taycan;

Μπορεί να μην έχει ακόμα δει επίσημα τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο η νέα Porsche Taycan φαίνεται να τα καταφέρνει περίφημα στον τομέα της αυτονομίας. Όχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη.

Σε λίγες μέρες από σήμερα η Porsche θα παρουσιάσει τη νέα Taycan, η οποία φέρει μια σειρά από φανερές και «κρυφές» αναβαθμίσεις (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Μια από αυτές είναι οι αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν δυνατότητες της στον τομέα της αυτονομίας. Αυτό τουλάχιστον επικαλούνται οι δημιουργοί της, οι οποίοι «παρέδωσαν» τέσσερα αντίτυπά της σε 12 εκπροσώπους του αυτοκινητικού Τύπου για αρκετές ημέρες προκειμένου να επιβεβαιώσουν σε πραγματικές συνθήκες του «λόγου το αληθές».

Porsche Taycan

Η σχετική δοκιμή έγινε στις ΗΠΑ, με τα πρωτότυπα οχήματα της νέας Taycan να ταξιδεύουν επί τρεις ημέρες στον αυτοκινητόδρομο Interstate Highway 405 και επί πέντε ημέρες σε διαδρομές από το Λ. Άντζελες στο Σαν Ντιέγκο και πίσω.

Η ανώτατη ταχύτητα με κίνησης ήταν 75 μίλια/ώρα, δηλαδή 120 χλμ./ώρα, όπως επιβάλλει η «τοπική» νομοθεσία.

Σύμφωνα με την Porsche, η μέγιστη πραγματική αυτονομία της «μεγάλης» έκδοσης Performance Battery Plus ανήλθε με μια φόρτιση στα 587 χιλιόμετρα.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι τέσσερις Taycan φορτίστηκαν στο δίκτυο Electrify America με μέγιστη πραγματική ισχύ φόρτισης άνω των 300 kW. Σε αυτούς τους φορτιστές DC υψηλής ισχύος, η αναπλήρωση της μπαταρίας υψηλής τάσης από το 10% στο 80% διήρκεσε λιγότερο από 20 λεπτά.

Porsche Taycan

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche Taycan
  • Porsche Taycan
  • Porsche Taycan
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ