Επικαιρότητα Κόσμος

Πρεμιέρα για τη νέα Bentley Continental GT Convertible

Η βρετανική εταιρεία αποκαλύπτει τη νέα ανοιχτή έκδοση της Continental GT προθέτοντάς της άφθονες δόσεις… στιλ.

Σε σχέση με την κουπέ έκδοση του μοντέλου, οι διαφορές εντοπίζονται στον σχήματος Ζ μηχανισμό της μαλακής αναδιπλούμενης οροφής, η οποία ανοίγει/κλείνει σε χρόνο μόλις 19 δλ. ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με 30 μίλια/ώρα (σχεδόν 50 χλμ./ώρα) καθώς φυσικά και σε μικρές επεμβάσεις στο σχεδιασμό του πίσω μέρους. Το εργοστάσιο προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από 7 διαφορετικά υλικά για την οροφή, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το tweed. Σύμφωνα με την Bentley, όλα τα παραπάνω έχουν προσθέσει στο συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, σε σχέση με την κουπέ πάντα έκδοση, κάτι λιγότερο από 200 κιλά, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η τελική ένδειξη της ζυγαριάς να αγγίζει τα για την περίσταση τα 2.414 κιλά.

Στο εσωτερικό, σε αντίθεση, τα πάντα παραπέμπουν στην κουπέ έκδοση. Το «παρών» δίνει ένα φουλ ψηφιακός πίνακας οργάνων και μία ανακρινόμενη οθόνη 12,3 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Φυσικά, οι… πολυτέλειες, μεταξύ των οποίων το θερμαινόμενο τιμόνι και κάθισμα, βρίθουν στην πολυτελέστατη καμπίνα της νέας Continental GT Convertible. Σε ότι αφορά στους διαθέσιμους χώρους για τους επιβάτες, η Bentley δηλώνει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την κουπέ έκδοση – εξαίρεση αποτελεί εδώ ο χώρος φόρτωσης, ο οποίος μοιραία είναι μειωμένος κατά 123 λίτρα.

Την κίνηση στη νέα και πιο άκαμπτη κατά 5% σε σχέση με το παρελθόν Bentley Continental GT Convertible προσφέρει ένας W12 6λιτρος κινητήρας βενζίνης, ο οποίος αποδίδει 626 ίππους. Σύμφωνα με το εργοστάσιο για το σπριντ από στάση έως τα πρώτα 97 χλμ./ώρα, το βρετανικό κάμπριο απαιτεί μόλις 3,7 δλ. με την «απεριόριστη» τελική να αγγίζει τα 333 χλμ./ώρα. Όπως και η κουπέ έκδοση, έτσι και η ανοιχτή, είναι εφοδιασμένη με ένα 48βολτο σύστημα ελέγχου των κλίσεων του αμαξώματος, σύστημα torque vectoring, τετρακίνηση και τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Sport, Comfort, Bentley και Custom)._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου