Επικαιρότητα Κόσμος

Πρεμιέρα για τη νέα Lamborghini Sian Roadster

Μία σπάνια, ξεσκούφωτη δημιουργία για μόλις 19 τυχερούς ιδιοκτήτες με την υπογραφή της Lamborghini, πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία και συνολική απόδοση 819 ίππων.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Lamborghini παρουσίασε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό την υβριδική Sian, ενώ σήμερα ήρθε η ώρα ώστε 19 μόλις τυχεροί ιδιοκτήτες να απολαύσουν τις αρετές της ξεσκούφωτης εκδοχής του «εξωφρενικού» hypercar της ιταλικής εταιρείας από τη Sant’Agata. Ιδού λοιπόν η νέα Lamborghini Sian Roadster.

Lamborghini Sian Roadster

Όπως και στην έκδοση κουπέ, η ισχύς του θερμικού V12 κινητήρα (λέγε με Aventador SV J) των 6,5 λίτρων έχει σκαρφαλώσει στους 785 ίππους στις 8.500 σ.α.λ., ενώ με την αρωγή ενός ηλεκτρικού μοτέρ με ισχύ 34 ίππων που λειτουργεί με τάση 48 V και βρίσκεται εγκατεστημένο μέσα στο κιβώτιο ταχυτήτων, η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 819 ίππους. Προς το παρόν, η τιμή της μέγιστης ροπής δεν ανακοινώνεται – εν αντιθέσει, η ιταλική εταιρεία δηλώνει πως η Sian Roadster είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 2,9 δλ., με την τελική της να φτάνει τα 350 χλμ./ώρα.

Lamborghini Sian Roadster

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος συνδέεται άμεσα με τους τροχούς, είναι σε θέση να υποστηρίξει την κίνηση της Sian Roadster με μικρές ταχύτητες, σε μανούβρες και διαδικασίες, όπως το παρκάρισμα. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα, η Lamborghini δεν χρησιμοποιεί για την αποθήκευση της ενέργειας μία μπαταρία ιόντων λιθίου, αλλά έναν πυκνωτή, ο οποίος είναι τρεις φορές πιο ισχυρός από έναν συσσωρευτή ενέργειας ίδιου βάρους και τρεις φορές πιο ελαφρύς από μια μπαταρία με ίδια χωρητικότητα.

Lamborghini Sian Roadster

Η συγκεκριμένη διάταξη βρίσκεται εγκατεστημένη ανάμεσα στο κόκπιτ και τον κινητήρα, εξασφαλίζοντας ιδανική κατανομή βάρους. Το ηλεκτρικό σύστημα, μαζί με τον πυκνωτή και τον ηλεκτροκινητήρα, δεν ξεπερνούν σε βάρος τα μόλις 34 κιλά προσφέροντας με τον τρόπο αυτό μια αναλογία κιλών ανά ίππο που προσδιορίζεται στην τιμή 1 – συνολικά για τη νέα Sian Roadster, η εν λόγω αναλογία ορίζεται στην εξίσου εντυπωσιακή τιμή 2.

Lamborghini Sian Roadster

Η νέα Sian Roadster - που στην τοπική διάλεκτο στην Μπολόνια της Ιταλίας σημαίνει «αστραπή» - ενσωματώνει ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση, σχεδιασμένο από την ίδια την Lamborghini. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, η ηλεκτρική ισχύς που μπορεί να ανακτηθεί είναι άμεσα διαθέσιμη έως και τα 130 χλμ./ώρα – από εκεί και πάνω ο ηλεκτροκινητήρας αποσυνδέεται αυτόματα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ηλεκτρομοτέρ βελτιώνει την επιτάχυνση του αυτοκινήτου κατά 0,2 δλ. από τα 30 στα 60 χλμ./ώρα με 3η σε σχέση με την Aventador SV J, αλλά και καλύτερη κατά 20% (βλ. 1,2 δλ.) σε σύγκριση με την τελευταία από τα 70 στα 120 χλμ./ώρα με μεγαλύτερες σχέσεις στο κιβώτιο.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου