top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στις 13 Ιουλίου για το νέο Hyundai i30N (+videos)

Φουλ επίθεση και στην κατηγορία των «καυτών» χάτσμπακ για τους Κορεάτες της Hyundai, καθώς στις 13 του μήνα το νέο i30 N θα δει επίσημα και για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Στόχος των ανθρώπων της Hyundai είναι μια ακόμα διάκριση στο ανηλεές τερέν της μικρομεσαίας κατηγορίας και μάλιστα σε μια υπό-κλάση της με «ηχηρά» ονόματα. Όπως εκείνα των VW Golf GTi και Ford Focus ST. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, το νέο i30N, το οποίο θα αποκαλυφθεί με πάσα επισημότητα και λεπτομέρεια σε μια βδομάδα από σήμερα, θα κινείται από έναν 2λιτρο κινητήρα τούρμπο, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 265 ίππους. Οι τελευταίοι θα περνούν κατ’ αποκλειστικότητα στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου με 6 σχέσεις μετάδοσης και την αρωγή ενός μπλοκέ διαφορικού. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, μέσα στο 2018, το ντεμπούτο της να πραγματοποιήσει και μια έκδοση με αυτόματο κιβώτιο.

Και όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο η αρχή, μιας και οι ιθύνοντες της κορεάτικης εταιρείας και προσωπικά ο υπεύθυνος εξέλιξης των σπορ μοντέλων των Kia/Hyundai, Albert Biermann, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να δούμε στο εγγύς μέλλον και μια τετρακίνητη(!) έκδοση του i30N, με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ, που θα βρει στο διάβα της το εξαιρετικό Ford Focus RS.

Έως τότε, η Hyundai επικεντρώνει την προσοχή της στο «απλό» i30N, ένα αυτοκίνητο «ικανό να αποδώσει για πολύ ώρα υπό πίεση στην πίστα», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στο βρετανικό Τύπο ο πρώην επικεφαλής του τμήματος M της BMW, Albert Biermann. Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως το νέο i30N εξελίχθηκε επί μακρόν στο γνώριμο «δυναμόμετρο» της Πράσινης Κόλασης, με δύο μάλιστα πρωτότυπά του να συμμετέχουν για λόγους εξέλιξης στον 24ώρο αγώνα αντοχής που διεξήχθη πριν μερικές εβδομάδες στη γερμανική πίστα των 20,8 χλμ.

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως η κορεάτικη εταιρεία κατέχει… μόνιμη θέση στο Nurburgring, με το υπερσύγχρονο κέντρο έρευνας και εξέλιξης να καταλαμβάνει στους βοηθητικούς χώρους της γερμανικής πίστας συνολική επιφάνεια 3.200 τ.μ.

Τα σχέδια των Κορεατών όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς αμέσως μετά το ντεμπούτο του νέου i30N, η Hyundai θα προσφέρει σε όσους το επιθυμούν ένα προαιρετικό «πακέτο» αναβάθμισης, ώστε το αυτοκίνητο να οδηγείται με περισσότερες αξιώσεις στις ανά τον κόσμο πίστες.

Περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και επίσημες φωτογραφίες σε λιγότερο από επτά 24ώρα από σήμερα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ