Επικαιρότητα Κόσμος

Προ των πυλών οι νέες BMW M3 Sedan και M4 Coupe

Δύο μόλις 24ωρα μας χωρίζουν από την αποκάλυψη των νέων BMW M3 Sedan και M4 Coupe που θα διατίθενται με αυτόματο και χειροκίνητο κιβώτιο - και για πρώτη φορά στην ιστορία και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Όπως φαίνεται και από τις teaser φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, η BMW είναι έτοιμη για τα αποκαλυπτήρια των νέων M3 Sedan και M4 Coupe που αναμένεται να πραγματοποιηθούν με την αρωγή του διαδικτύου την προσεχή Τετάρτη. Διαθέτοντας τη γνώριμη πλέον ευμεγέθη μάσκα στο εμπρός μέρος που είδαμε στις ταπεινότερες εκδόσεις της νέας «4άρας», το M Division αναμένεται να… μεγαλουργήσει προσφέροντας και στα δύο μοντέλα περισσότερες σε σχέση με το παρελθόν επιλογές σε κινητήρα και μετάδοση.

Σημείο αναφοράς εδώ θα είναι ένας 6κύλινδρος κινητήρας 3,0 λίτρων, ο οποίος αναμένεται να αποδίδει 480 ίππους στη «βασική» του εκδοχή και 510 ίππους στην «Competition». Εντούτοις, το ενδιαφέρον εστιάζεται πολύ περισσότερο στο σύστημα μετάδοσης, με τις νέες M3 Sedan και M4 Coupe των 480 ίππων να είναι προσφέρονται με χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους πίσω τροχούς. Η μεγαλύτερη των 510 ίππων θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και πίσω κίνηση, ενώ στην κορυφή της πυραμίδας θα βρίσκεται η αυτόματη Competition με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς – εδώ αναμένεται μια διάταξη παρόμοια με εκείνη που υιοθετεί η μεγαλύτερη M5.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαφοροποιηθούμε από ένα σύστημα που αποδίδει. Έτσι, θα μεταφέρουμε αυτό που γνωρίζουμε από την M5», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Markus Flasch, επικεφαλής του Μ Division, προσθέτοντας:

«Η ισχύς που επιτυγχάνεται με αυτή τη γενιά του μοντέλου είναι πραγματικά δύσκολο να φτάσει στο δρόμο αν οι συνθήκες δεν είναι τέλειες. Αν κοιτάξετε τον ανταγωνισμό, σε άλλες μάρκες, υπάρχει ζήτηση για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων με σύστημα τετρακίνησης. Μπορούμε λοιπόν να κατασκευάσουμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο αξιοποιώντας τη βάση της M5.»

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου