top icon
Κόσμος

Προ των πυλών το νέο VW Tiguan Allspace

Σχεδόν μια εβδομάδα μας χωρίζει από τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου VW Tiguan Allspace.

Έχοντας δοκιμάσει επί ελληνικού εδάφους το νέο VW Tiguan, και μάλιστα στην plug-in υβριδική έκδοσή του, η γερμανική εταιρεία προετοιμάζει σήμερα το έδαφος για τα επίσημα αποκαλυπτήρια της 7θέσια εκδοχής του μοντέλου που φέρει για την Ευρώπη την χαρακτηριστική ονομασία Allspace.

Από το ντεμπούτο του το 2007, το VW Tiguan έχει μετατραπεί από ένα νέο παίχτη στην αρένα των μεσαίων SUV σε πρωταγωνιστή της κατηγορίας, έχοντας καταγράψει σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερες από 6 εκατ. πωλήσεις.

Μάλιστα, από το 2017 και μετά, η γκάμα του μοντέλου εμπλουτίστηκε με την έκδοση Allspace, μια επιμηκυμένη κατά 22 εκατοστά παραλλαγή του δημοφιλούς Tiguan, η οποία έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη 1,5 εκατ. αγοραστών ανά τον κόσμο.

Όπως συνέβη και με το 5θεσιο Tiguan, η ανανεωμένη έκδοση Allspace είναι έτοιμη πλέον να δεχτεί τη «φροντίδα» των ανθρώπων της VW προσφέροντας ανέσεις για 7 επιβάτες και ένα χώρο αποσκευών με χωρητικότητα που φτάνει με αναδιπλωμένα τα καθίσματα στα 1.920 λίτρα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η επιμηκυμένη έκδοση του γερμανικού SUV θα κατασκευάζεται σε δύο διαφορετικς ανά τον κόσμο τοποθεσίες. Πιο συγκεκριμένα, το Tiguan L θα «γεννιέται» για την αγορά της Κίνας στη μονάδα της εταιρείας στη Σαγκάη, την ώρα που εκδόσεις Long Wheel Base (LWB) για τις αγορές της Βορείου και Νοτίου Αμερικής και το νέο Tiguan Allspace που προορίζεται για την Ευρώπη θα κατασκευάζονται στην Πουέμπλα του Μεξικού.

Όπως δήλωσε σήμερα η VW,  η αποκάλυψη του νέου Tiguan Allspace ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ