Επικαιρότητα Κόσμος

Πρώτη επίσημη γεύση από το νέο Citroen C4 και το ηλεκτρικό ë-C4

Η Citroen αποκαλύπτει σήμερα μερικώς το νέο C4 αλλά και την ηλεκτρική του εκδοχή, η οποία φέρει την ονομασία ë-C4.

Η Citroen έδωσε προ ολίγου στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες του νέου και αμιγώς ηλεκτροκίνητου ë-C4, το οποίο αποτελεί τον προπομπό των συμβατικών εκδόσεων του ολοκαίνουργιου επίσης C4 – ενός μοντέλου που τοποθετείται στην κατηγορία των μικρομεσαίων χάτσμπακ παραλαμβάνοντας συγχρόνως τη σκυτάλη από το C4 Cactus.

Citroen C4

Σχεδιαστικά οι «αναφορές» στα μοντέλα της SUV κατηγορίες είναι κάτι παραπάνω από διακριτές – πολλώ δε μάλλον «απέναντι» στα ομόσταβλα και ομογάλακτα C3 Aircross και C5 Aircross, τα οποία ήδη έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη 300.000 και 200.000 αγοραστών, αντίστοιχα.

Citroen C4

Προς το παρόν και με δεδομένο τον προγραμματισμό για πλήρη αποκάλυψη του μοντέλου στις 30 Ιουνίου, το γαλλικό εργοστάσιο δεν ανακοινώνει στοιχεία αναφορικά με την μπαταρία και τον ηλεκτρικό κινητήρα του νέου ë-C4 – αν και βέβαιο είναι πως οι Γάλλοι θα υιοθετήσουν τις γνώριμες λύσεις που είδαμε στα e-208 και e-2008, στα οποία ο συσσωρευτής ενέργειας έχει χωρητικότητα 50 kWh και η μονάδα κίνησης ισχύ 136 ίππων.

Citroen e-C4

Από εκεί και πέρα, στις σημερινές ανακοινώσεις της η Citroen αναφέρει ότι το νέο ë-C4, αλλά και οι πετρελαιοκίνητες και βενζινοκίνητες εκδόσεις του νέου C4, θα μπορούν να εφοδιαστούν με την γνωστή ανάρτηση Progression Hydraulic Cushions του Groupe PSA.

Citroen e-C4 - C4

Εντελώς νέο είναι και το εσωτερικό, στο οποίο κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό αλλά και οι φυσικοί διακόπτες για τον έλεγχο των λειτουργιών του κλιματισμού – κίνηση που αποτελεί απόρροια των ενστάσεων που έχουν διατυπωθεί σε σχέση με την «τρέχουσα» δυνατότητα, αποκλειστικά μέσω της οθόνης αφής, που παρέχεται στα νέα μοντέλα του ομίλου.

Περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες για τα νέα Citroen C4 και ë-C4 αναμένεται να ανακοινωθούν σε δύο βδομάδες από σήμερα ύστερα από την επίσημη αποκάλυψη των Γάλλων.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου