top icon
Κόσμος

Πτώση στα έσοδα της Chevron

Τα καθαρά έσοδα της πετρελαϊκής εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 1,337 δις δολάρια, μειωμένα κατά 62% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Πολύ χαμηλότερα, σε σχέση με τις προ της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 επιδόσεις, ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η πετρελαϊκή εταιρεία Chevron για το πρώτο τρίμηνο του 2021. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε κέρδη στα 90 cents ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ τα έσοδα ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 30,37 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,337 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 62% σε σύγκριση με το 2020. Διασαφηνίζεται επίσης πως το προηγούμενο τρίμηνο, η Chevron σημείωσε απώλειες ύψους 665 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα κέρδη ενισχύθηκαν κατά κύριο λόγο εξαιτίας των υψηλότερων διεθνών τιμών του πετρελαίου καθώς η οικονομία δείχνει να επανέρχεται. Τα αποτελέσματα ήταν μειωμένα εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και της χειμερινής καταιγίδας που έπληξε τον αμερικανικό Νότο τον μήνα Φεβρουάριο.

Η Chevron δημοσιοποίησε επίσης ότι θα αυξήσει το μέρισμά της κατά 4%, στέλνοντας το μήνυμα πως η εταιρεία ανακάμπτει από το βαρύ πλήγμα της πανδημίας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ