top icon
Κόσμος

Ρεκόρ στην Ινδιανάπολη για τη Ferrari SF90 Stradale (+video)

Η έκδοση Assetto Fiorano της Ferrari SF90 Stradale είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην πίστα Indianapolis Motor Speedway.

H Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano «έγραψε» τον ταχύτερο γύρο στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής στη διάσημη πίστα Indianapolis Motor Speedway μήκους 3,92 χιλιομέτρων, με χρόνο 1:29.625 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα κίνησης τα 281 χλμ./ώρα.

«Ήταν μια υπέροχη στιγμή βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο η εντυπωσιακή απόδοση της Ferrari SF90 Stradale έσπασε το ρεκόρ γύρου στις 15 Ιουλίου», δήλωσε ο Mark Raffauf, Senior Director του τμήματος αγωνιστικών δραστηριοτήτων της IMSA, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην αμερικανική πίστα.

«Το Indianapolis Motor Speedway χτίστηκε το 1909 για να αποτελέσει ένα πεδίο δοκιμών στοιχείο για αυτοκίνητα όλων των κατασκευαστών, και από τότε έχουμε παραμείνει πιστοί σε αυτό το DNA. Είτε πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένα αγωνιστικά αυτοκίνητα είτε για αυτοκίνητα παραγωγής, η ιστορική οβάλ πίστα των 2,5 μιλίων και η προκλητική road course στο IMS συνεχίζουν να είναι καταλύτες στον τομέα της εξέλιξης και απόδοσης. Στα 112 χρόνια της ιστορίας μας, είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος αυτών των σημαντικών ορόσημων», δήλωσε ο πρόεδρος της IMS J. Douglas Boles.

«Η SF90 Stradale τιμά με το όνομα της τα 90 χρόνια της Scuderia Ferrari, υπογραμμίζοντας τη ζωτική σημασία του motorsport στην εξέλιξη των αυτοκινήτων παραγωγής της Ferrari», δήλωσε ο Matteo Torre, Πρόεδρος της Ferrari North America.

Η έκδοση Assetto Fiorano της Ferrari SF90 Stradale

Η Ferrari SF90 Stradale είναι το πιο ισχυρό μοντέλο παραγωγής της Ferrari και το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της, αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 1.000 ίππων. Η αναλογία βάρους/ισχύ διαμορφώνεται στην εντυπωσιακή τιμή 1,57, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα αμάξωμα αναπτύσσει 350 κιλά κάθετης δύναμης στα 250 χλμ./ώρα.

Η έκδοση Assetto Fiorano περιλαμβάνει σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τις «απλές» SF90 Stradale. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν τα αμορτισέρ της Multimatic που προέρχονται από τους αγώνες της κατηγορίας GT, τα ελαφριά υλικά στο «σώμα» του αυτοκινήτου, όπως το carbon που απαντάται στα πάνελ των θυρών και στο κάλυμμα κάτω από το αμάξωμα) και το τιτάνιο, που με τη σειρά του υιοθετείται σε στοιχεία της κατασκευής όπως τα ελατήρια της ανάρτησης και το σύστημα εξαγωγής – όλα τα παραπάνω επιφέρουν μια μείωση στο συνολικό βάρος που αγγίζει τα 30 κιλά.

Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano

Μια άλλη διαφορά είναι το πίσω σπόιλερ το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και εγγυάται κάθετη δύναμη 390 κιλών στα 250 χλμ./ώρα.

Η έκδοση Assetto Fiorano μπορεί να παραγγελθεί με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup2R που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βελτιώνουν την απόδοση στην πίστα – με αυτά ήταν εφοδιασμένο και η Stradale SF90  Assetto Fiorano που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του ρεκόρ στο Indianapolis Motor Speedway.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ