top icon
Επικαιρότητα

Ρωσία: Ασυλία για τους δικαστικούς που οδηγούν μεθυσμένοι

Μια πρωτόγνωρη διάταξη περιλαμβάνει ο νέος ρωσικός κώδικας οδικής κυκλοφορίας, αφού απαγορεύει στους αστυνομικούς να ελέγχουν δικαστικούς για τροχαίες παραβάσεις.

Και όχι μόνο αυτό, αφού δεν έχουν πια τη δικαιοδοσία να τους συλλαμβάνουν αν εντοπιστούν να οδηγούν μεθυσμένοι, ούτε να τους υποβάλλουν σε αλκοτέστ, αλλά ούτε καν να τους κάνουν κάποια παρατήρηση. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συντάξουν μια έκθεση και να την υποβάλουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης (εδώ γελάνε: με τί στοιχεία να τη γράψουν, όταν δεν μπορούν να τους ελέγξουν;).

Ως τώρα, τέτοια… προνόμια απολάμβαναν μόνο οι εισαγγελείς, η Γενική Γραμματεία των οποίων πρότεινε στην ιδιότυπη αυτή ασυλία να προστεθούν και άλλοι φορείς του κλάδου των δικαστικών. Στον αντίποδα, ο νόμος έγινε πιο σκληρός για τους απλούς ανθρώπους. Πλέον, όσοι κάθονται πίσω από το τιμόνι και προκαλούν θανατηφόρα ατυχήματα λόγω μέθης, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Αυτό ασφαλώς δεν είναι λάθος, αλλά έπρεπε να συμπεριλαμβάνει όλους τους Ρώσους (20.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στην άλλοτε μητρόπολη του υπαρκτού σοσιαλισμού κι αυτός είναι πολύ σοβαρός λόγος για να γίνει ο Νόμος πιο αυστηρός).

Είδατε λοιπόν; Δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα προνομιούχες παρακμιακές ομάδες, αφού τα δύο μέτρα και δύο σταθμά των νόμων ισχύουν κι αλλού).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ