06 Νοε 2017

Skoda Kodiaq GT: Πρόσω ολοταχώς

Μια έκδοση του γνωστού SUV των Τσέχων που αρχικά προορίζονταν για την αγορά της Κίνας. Πλέον όμως είναι πολύ πιθανό να τη δούμε να πατά τους τροχούς της και στην Ευρώπη.

Skoda Kodiaq GT

Σύμφωνα με το νεότερο προϊοντικό προγραμματισμό των Τσέχων και με δεδομένη την σχεδόν επιβεβαιωμένη έλευση μιας αντίστοιχης έκδοσης από το στρατόπεδο της ομόσταβλης Seat, η Skoda αλλάζει… ρότα παίρνοντας την απόφαση να παρουσιάσει την πιο σπορτίφ εκδοχή του μεσαίου Kodiaq και στη γηραιά ήπειρο. Όπως φαίνεται και στην ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία που σας παραθέτουμε, το επικλινές τελείωμα της οροφής του νέου Kodiaq GT (ή όπως αλλιώς ονομαστεί τελικά) αποτελεί το κύριο στιλιστικό χαρακτηριστικό του, επιλογή που αναμένεται να «κλέψει» πολύτιμα λίτρα από το χώρο φόρτωσης και ενδεχομένως «κρίσιμα» εκατοστά από τον «αέρα» για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Ωστόσο, πρόκειται για μια έκδοση στην οποία το σχεδιαστικό ύφος «μετρά» πολύ περισσότερο από την πρακτικότητα και μάλιστα για μια μεγάλη μερίδα των Ευρωπαίων αγοραστών.

Από εκεί και πέρα, οι Τσέχοι δεν αναμένεται να πάρουν επιπλέον ρίσκα εφοδιάζοντας το νέο Kodiaq, που θα δούμε από την επόμενη χρονιά να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην Κίνα με αρκετές μάλιστα επιρροές από το ηλεκτρικό πρωτότυπο Vision E, με τους γνωστούς κινητήρες ντίζελ και βενζίνης του Ομίλου VW. Και εδώ το «παρών» θα δίνουν ο γνωστός 1.400άρης TSI κινητήρας των 125 και 150 ίππων, καθώς και ο 2λιτρος στις εξίσου γνώριμες εκδοχές των 150 και 190 ίππων. Φυσικά, το «παρών» θα δίνουν τόσο η τετρακίνηση, όσο και το γνωστό επίσης «διπλόδισκο» κιβώτιο του ομίλου.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την παρουσίαση του νέου Kodiaq GT στην Ευρώπη δεν έχει ακόμα αποφασιστεί από τους ιθύνοντες της Skoda, ωστόσο βάσιμη είναι η εκτίμηση ότι οι Ευρωπαίοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να το απολαύσουν αμέσως μετά το ντεμπούτο του στη μεγαλύτερη από πλευράς μεγέθους αγορά της υφηλίου._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Skoda Kodiaq GT
  • Skoda Kodiaq
Ετικέτες: