top icon
Κόσμος

Stellantis: Μπόνους παραγωγικότητας 2 δισεκατομμύρια ευρώ στους υπαλλήλους της

Λίγες είναι οι εταιρείες που αναγνωρίζουν εμπράκτως την αποδοτικότητα των υπαλλήλων τους και τους ανταμείβει ανάλογα με τα κέρδη που αποφέρουν. Η Stellantis είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Η Stellantis πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία εμπορικά και ειδικά το 2023, με τα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς να μεταφράζονται σε ένα αξιόλογο μπόνους στους υπαλλήλους της, που φτάνει στο σύνολο το 1,9 δις ευρώ.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε πόσοι εργαζόμενοι θα βγουν κερδισμένοι από αυτή τη συμφωνία, ωστόσο, αναφέρει ότι αφορά το 95% του δυναμικού της, που εντάχθηκε πέρυσι στο πλάνο «ανταμοιβή για την απόδοση».

Stellantis - Fiat - Jeep - Factory

Από την άλλη όμως, η Stellantis που κινείται με γοργούς ρυθμούς στο πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας, μοντέλα τα οποία είναι λιγότερο πολύπλοκα από αυτά με θερμικό κινητήρα, φαίνεται ότι έχει ανάγκη λιγότερων ανθρώπων. Αυτό μεταφράζεται σε απολύσεις και μάλιστα σε περικοπές πολλών θέσεων εργασίας.

Ενδεικτικά, από τότε που δημιουργήθηκε η Stellantis, το 2021, μόνο στην Ιταλία, έχουν χάσει τη θέση τους 7.000 εργαζόμενοι. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωση της εταιρείας, για ανάπτυξη που περιλαμβάνει ακόμα και την αναγέννηση της Lancia, η οποία δείχνει να ανακάμπτει με την παρουσίαση και του νέου Ypsilon (δείτε εδώ).

Lancia Ypsilon

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ