top icon
Επικαιρότητα

Στην Φρανκφούρτη το νέο Mini John Cooper Works GP Concept

Το πιο hardcore σε σχεδίαση Mini κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του. 

Σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία με τις γερμανικές, εδώ και χρόνια, επιρροές, το Mini John Cooper Works GP Concept αντλεί την έμπνευσή του από τις πολλαπλές επιτυχίες της μάρκας στους αγώνες και συγκεκριμένα από εκείνες στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο πριν 50 ακριβώς χρόνια. Όπως είναι προφανές, σε μια προσπάθεια να εντυπωσιάσει το κοινό, αλλά και να αποτίσει φόρο τιμής στην ένδοξη αγωνιστική της ιστορία, η Mini φέρνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης μια extreme εκδοχή του μικρού της χάτσμπακ, η οποία είναι αμφίβολο αν τελικά θα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της μάρκας, λίγο πριν την αντικατάσταση της τρέχουσας γενιάς του μοντέλου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2020.

Σχεδιαστικά, το JCW GP Concept βρίθει αεροδυναμικών βοηθημάτων, με το γκρι και πορτοκαλί χρώμα να συνθέτουν ένα σύνολο που είναι έτοιμο να… χιμήξει στις πίστες. Η ίδια αγωνιστική αύρα επικρατεί και στο εσωτερικό, με τα μπάκετ καθίσματα και τις ζώνες πέντε σημείων να δίνουν για μια ακόμα φορά το στίγμα της κατασκευής.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη του πρωτοτύπου, η Mini δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά. Θυμίζουμε πως η σαφώς πιο… προσγειωμένη σε αισθητική τρέχουσα έκδοση  JCW φιλοξενεί κάτω από το καπό της έναν 2λίτρο κινητήρα με απόδοση 230 ίππων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ