top icon
Επικαιρότητα

Στην περιοχή του Βερολίνου θα εγκατασταθεί το ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla

Ο κύβος ερρίφθη, καθώς σήμερα ο Elon Musk αποκάλυψε ότι το Βερολίνο θα είναι αυτό που θα φιλοξενήσει τελικά το Gigafactory 4, το νέο υπερ-εργοστάσιο της Tesla στην Ευρώπη.

Πολλά έχουν γραφτεί έως τώρα για την ακριβή τοποθεσία στην οποία θα εγκατασταθεί το Gigafactory 4, το πολυδιαφημισμένο, με άλλα λόγια, ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων και μπαταριών της αμερικανικής εταιρείας από το Palo Alto. Πολλοί συγχρόνως ήταν και οι «μνηστήρες» του, με χώρες, όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Γαλλία αλλά και η Πορτογαλία να «διεκδικούν» το χρίσμα, αλλά και το μοναδικό συνάμα προνόμιο φιλοξενίας του.

Σήμερα, ο γρίφος γύρω από την ακριβή τοποθεσία στην οποία θα εγκατασταθεί τελικά το Gigafactory 4 λύθηκε, με τον Elon Musk να αποκαλύπτει κατά τη διάρκεια της βράβευσης της Tesla, και συγκεκριμένα του Model 3, που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία στα πλαίσια του θεσμού Golden Wheel, ότι η νέα μονάδα θα έχει την έδρα της την «περιοχή του Βερολίνου».

Χαρακτηριστικά, ο ισχυρός άνδρας της Tesla διευκρίνισε πως το Gigafactory 4, όπως άτυπα αποκαλείται έως σήμερα το νέο αυτό εργοστάσιο, θα βρίσκεται «κοντά στο νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου».

Μεταξύ των μοντέλων που θα κατασκευάζονται στο εν λόγω εργοστάσιο είναι και το Model Y.

Εκτός από το Gigafactory, στο Βερολίνο η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει επιπρόσθετες εγκαταστάσεις που θα στεγάζουν ένα νέο σχεδιαστικό κέντρο καθώς και τμήμα R&D.

Προς ενημέρωση των 29,3 εκ. ακολούθων του, o Elon Musk επιβεβαίωσε εκ νέου όλα τα παραπάνω με σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί πως, διόλου τυχαία, η Tesla ανήρτησε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της και τις πρώτες ηλεκτρονικές αγγελίες αναζήτησης εργαζομένων για το Gigafactory 4, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στη σχετική ενότητα, θα βρίσκεται – που άλλου; -στη Γερμανία._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ