Επικαιρότητα Κόσμος

Στις 22 Νοεμβρίου η επίσημη πρεμιέρα του νέου ηλεκτρικού SUV της Lexus

Την Κίνα επέλεξε η Lexus προκειμένου να παρουσιάσει ένα νέο, ηλεκτρικό SUV που θα δούμε να διατίθεται και στην Ευρώπη.

Με την αρωγή μιας όχι και τόσο αποκαλυπτικής φωτογραφίας, η Lexus ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 22 Νοεμβρίου θα αποκαλύψει στα πλαίσια της Guangzhou International Motor Show το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο που σύντομα αναμένεται να αποτελέσει ενεργό μέλος της γκάμας της.

Στη λιτή ανακοίνωση που συνοδεύει τη σχετική φωτογραφία, η ιαπωνική εταιρείας αναφέρει χαρακτηριστικά πως το νέο της EV «είναι ειδικά κατασκευασμένο για να ταιριάζει στο κοινό της Κίνας και της Ευρώπης». Δήλωση που, αν μη τι άλλο, δεν αποκαλύπτει και πολλά για την ταυτότητά του μοντέλου.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το νέο ηλεκτρικό SUV της Lexus δεν θα είναι άλλο από την έκδοση μηδενικών ρύπων του UX, το οποίο βασίζεται στο δάπεδο TNGA της Toyota Motor Corp.

Τόσο η Lexus όσο και η «μαμά» Toyota σχεδιάζουν να παρουσιάσουν τουλάχιστον τρία ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2021.

Προς το παρόν, η ταυτότητά των τριών αυτών EV δεν είναι επιβεβαιωμένη, με τα UΧ και C-HR να είναι πάντως τα… πρώτα υποψήφια._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου