top icon
Κόσμος

Στο φως το νέο ηλεκτρικό MINI Cooper

Πρόωρη αποκάλυψη για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Κίνα.

Ένα σετ φωτογραφιών του νέου και αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper, που αναμένεται να αποκαλυφθεί επισήμως στις αρχές του επόμενου έτους, βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας το σύνολο των νέων στιλιστικών τάσεων της βρετανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, μια έκδοση του μοντέλου με βενζινοκινητήρα αναμένεται να παρουσιαστεί επίσης το 2024, με τη διαφορά ότι θα παράγεται, όχι στην Κίνα, αλλά στην Οξφόρδη της Μ. Βρετανίας, βασιζόμενο σε μια εντελώς διαφορετική πλατφόρμα. Ωστόσο, η συμβατική έκδοση θα ακολουθεί παρόμοια σχεδιαστική κατεύθυνση με την ηλεκτρική.

MINI Electric - MINI Cooper

Από πλευράς μεγέθους, το νέο ΜΙΝΙ Cooper (σ.σ.: έτσι θα ονομάζεται πλέον το ηλεκτρικό MINI Hatchback) αναμένεται να διατηρεί τον συμπαγή του χαρακτήρα καθώς το μήκος του δεν θα ξεπερνά τα 3,8 μ. Ωστόσο, θα διαθέτει φαρδύτερα μετατρόχια, κοντύτερους προβόλους και μεγαλύτερο μεταξόνιο.

MINI Electric - MINI Cooper

Την κίνηση στο ηλεκτρικό και 3θυρο για την περίσταση μοντέλο της MINI θα προσφέρει ένας νέος ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 184 ίππων, ο οποίος θα εξασφαλίζει στο νέο EV επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 7 δλ. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές από το εξωτερικό, θα διατίθεται και μια ακόμα πιο… καυτή έκδοση με την ονομασία Cooper SE, η οποία θα αποδίδει τουλάχιστον 220 ίππους.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το ηλεκτρικό MINI Coutryman E

Σε ότι αφορά την μπαταρία, το MINI Cooper θα «κουβαλά» έναν συσσωρευτή ενέργειας με χωρητικότητα 40 kW, ενώ το Cooper SE μια αντίστοιχης τεχνολογίας με ενεργειακό περιεχόμενο 54 kW.

MINI Electric - MINI Cooper

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • MINI Electric - MINI Cooper
  • MINI Electric - MINI Cooper
  • MINI Electric - MINI Cooper
  • MINI Electric - MINI Cooper
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ