top icon
Επικαιρότητα

Στο Nardo με την ηλεκτρική Pininfarina Battista των 1.900 ίππων (+video)

Mε την αρωγή ενός Έλληνα, η Automobili Pininfarina ολοκληρώνει τις δοκιμές εξέλιξης της ηλεκτρικής Pininfarina Battista των 1.900 ίππων στο Nardo Technical Center.

Η Automobili Pininfarina και το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο από την Ιταλία ολοκλήρωσαν ένα «σετ» δοκιμών στο διάσημο Nardo Technical Center στη γειτονική χώρα με τον Έλληνα οδηγό και επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης δυναμικών χαρακτηριστικών της εταιρείας Γεώργιο Συρόπουλο να δοκιμάζει την Battista, το νέο hyper GT της εταιρείας, τόσο στην κυκλική «διαδρομή» μήκους 12,6 χλμ όσο και στο «εσωτερικό» τμήμα της μήκους 6,2 χλμ.

Georgios Syropoulos - Pininfarina Battista

«Η μνημειώδης απόδοση της Battista στον τομέα των δυναμικών χαρακτηριστικών είναι δεδομένη. Με μηδενικές εκπομπές, αυτονομία 500 χιλιομέτρων και εξελιγμένη τεχνολογία τετρακίνησης, η οδήγηση της Battista είναι απολαυστική», δηλώνει ο Γεώργιος Συρόπουλος.

Η ηλεκτρική Pininfarina Battista παίρνει κίνηση από τέσσερις στο σύνολο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε τροχό) αποδίδοντας συνδυαστικά 1.900 ίππους και 2.300 Nm ροπής. Το δε… καύσιμο του hyper GT της Automobili Pininfarina αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 120 kWh εξασφαλίζοντας σύμφωνα με την εταιρεία αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως και τα 500 χλμ.

Pininfarina Battista

Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα, η νέα Battista θα ολοκληρώνει την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 2 δλ., επίδοση που είναι ταχύτερη σε σχέση με εκείνη που επιτυγχάνει σήμερα στην ίδιο δοκιμασία ένα μονοθέσιο της Formula 1. Για το «0-300» θα απαιτούνται λιγότερα από 12 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 350 χλμ./ώρα.

Pininfarina Battista

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πέντε προφίλ οδήγησης που φέρουν τις ονομασίες Calma, Pura, Energica, Furiosa και Carattere. Για το σύστημα πέδησης η εταιρεία επέλεξε την Brembo, η οποία θα προμηθεύσει την Battista με ένα «σετ» προηγμένων δίσκων από κεραμικά υλικά, ενώ ένα σύστημα torque vectoring φροντίζει για την κατανομή της ροπής ανάμεσα στους τροχούς –και φυσικά στους δύο άξονες. Οι αλουμινένιοι τροχοί των 20 και 21 ιντσών με τις ονομασίες Prezioso και Impulso θα είναι σφυρήλατοι και θα συνδυάζονται με ελαστικά δύο τύπων των Michelin (Pilot Sport Cup 2R) και Pirelli (P Zero).

Δείτε στη συνέχεια τις δοκιμές της Pininfarina Battista στο Nardo Technical Center:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ