top icon
Κόσμος

Πέθανε ο Paolo Pininfarina

Ο Ιταλός σχεδιαστής και πρόεδρος του ομίλου Pininfarina, Paolo Pininfarina, πέθανε σε ηλικία 65 ετών στη γενέτειρά του, το Τορίνο, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

Ο Paolo Pininfarina γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1958 από τον Sergio Pininfarina και την Τζόρτζια Τζιανόλιο. Ήταν εγγονός του ιδρυτή του οίκου Pininfarina, Battista Farina. Ως μέλος της οικογένειας Pininfarina, ο Paolo προοριζόταν να εργαστεί στην αυτοκινητοβιομηχανία και ξεκίνησε την καριέρα του μετά την αποφοίτησή του από το Πολυτεχνείο του Τορίνο, με πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού. Ο Paolo απέκτησε επαγγελματική εμπειρία δουλεύοντας για την Cadillac, τη Honda και τη General Motors, προτού ενταχθεί στην οικογενειακή επιχείρηση το 1982. Το ταλέντο του Paolo για το σχεδιασμό σήμαινε ότι μέχρι το 1987 είχε ανέλθει στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Pininfarina Extra, μιας θυγατρικής εταιρείας που ειδικεύεται στο βιομηχανικό σχεδιασμό, τα έπιπλα, την αρχιτεκτονική και το ναυτικό και αεροναυτικό σχεδιασμό.

Ο Paolo παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο Pininfarina Battista στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019

Ο Paolo παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο Pininfarina Battista στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019

Ο Paolo εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Pininfarina ένα χρόνο αργότερα και ήταν μέλος της διοικητικής επιτροπής της Pininfarina SpA από το 2002. Το 2006 έγινε επίσης αντιπρόεδρος της εταιρείας, ενώ το 2008 ανέλαβε τη θέση του προέδρου μετά τον πρόωρο θάνατο του αδελφού του Andrea. Ο Paolo επέβλεψε το σχεδιασμό πολλών δημιουργιών κατά τη διάρκεια της καριέρας του και σημείωσε μεταξύ των αγαπημένων του δημιουργιών το διθέσιο concept Sergio που δημιουργήθηκε στη μνήμη του πατέρα του και το hypercar Battista που πήρε το όνομά του από τον παππού του. Ο Paolo μοιράστηκε επίσης την εκτίμησή του για τις Ferrari Dino και Cistalia 202 σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Paolo Pininfarina

«Εκφράζω βαθιά θλίψη και συλλυπητήρια για την απώλεια του αγαπημένου μας προέδρου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pininfarina Silvio Angori. «Είμαστε όλοι εξαιρετικά ευγνώμονες στον Eng. Pininfarina για την εξαιρετική συμβολή του στην εταιρεία και για το γεγονός ότι πάντα υποστήριζε με πάθος την ιστορία και την εταιρική μας ταυτότητα τόσο από άποψη στυλ όσο και από άποψη ηθικών και συμπεριφορικών επιλογών. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του είναι να συνεχίσουμε, όπως θα ήθελε εκείνος, να αφοσιωνόμαστε στο μέλλον της Pininfarina».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ