Επικαιρότητα Κόσμος

Συλλεκτική έκδοση «59» με σημείο αναφοράς την Aston Marin DBS Superleggera

Μία έκδοση που αποτίει φόρο τιμής στο «1-2» της Aston Martin στον 24ώρο αγώνα αντοχής του Le Mans του 1959.

Η συλλεκτική Aston Martin DBS 59 θα κατασκευαστεί για συμβολικούς λόγους σε 24 μόλις αντίτυπα βασίζοντας το τεχνολογικό και όχι μόνο ποιόν της στην έκδοση Superleggera - και φυσικά όχι στην καθαρόαιμη DBR1 με την οποία η βρετανική εταιρεία έκανε το «1-2» στο Le Mans το 1959. Οπτικά, η DBS 59 ξεχωρίζει για το British Racing Green χρώμα της αλλά και για τις ουκ ολίγες carbon πινελιές στο καπό και στον ουρανό. Διακοσμήσεις στο χρώμα του χαλκού απαντώνται στη μάσκα, στην πίσω αεροτομή καθώς και στις δαγκάνες του συστήματος πέδησης. Ιδιαίτερο είναι και το εσωτερικό, όπου τα κυρίαρχα στοιχεία είναι το δέρμα σε απόχρωση Obsidian Black/Chestnut Tan  καθώς και το υλικό των επενδύσεων των καθισμάτων που παραπέμπει σε εκείνο της αγωνιστική DBR1 του 1959.

Με κάθε αντίτυπο της Aston Martin DBS 59 ο αγοραστής αποκτά και μια ρέπλικα του κράνους του Caroll Shelby, του οδηγού που έφερε την DBR1 στη θέση 1 τηςτ τελικής κατάταξης του διάσημου αγώνα αντοχής το 1959, ένα ζευγάρι vintage αγωνιστικών γαντιών καθώς και ένα σύγχρονο σετ δερμάτινων βαλιτσών που «δένουν» χρωματικά με τις επιλογές των Βρετανών στην καμπίνα της DBS 59.

Στα μηχανικά μέρη της «59» δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με την DBS Superleggera, με τον V12 κινητήρα των Βρετανών να αποδίδει 715 ίππους και ροπή 900 Nm, εξασφαλίζοντας σε συνδυασμό μ’ ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF τελική ταχύτητα 346 χλμ./ώρα._X.A.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου