top icon
Κόσμος

Tα νέα Ford Transit και Tourneo Custom θα κατασκευάζονται στο «εργοστάσιο του μέλλοντος»

Η Ford Otosan φέρνει την επανάσταση στο εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων στο Yeniköy, το οποίο θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για την παραγωγή αυτοκινήτων, ως μέρος μιας επένδυσης ρεκόρ ύψους 2 δις ευρώ.

Η Ford Otosan γιόρτασε το μετασχηματισμό του υπερσύγχρονου εργοστασίου συναρμολόγησης στο Yeniköy, στο οποίο έχει ξεκινήσει η παραγωγή της νέας γενιάς του δημοφιλούς Ford Transit Custom, με σκοπό να ενισχυθεί η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων οι οποίες χρησιμοποιούν επαγγελματικά οχήματα της Ford Pro σε όλη την Ευρώπη. Η προηγμένη τεχνολογία ηλιακής ενέργειας, η ολοκληρωμένη διαχείριση με σημείο αναφοράς την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και οι γραμμές συναρμολόγησης οχημάτων μειωμένου θορύβου είναι μεταξύ των σημαντικών καινοτομιών που αναπτύχθηκαν ως μέρος μιας επένδυσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Ford Otosan στο Kocaeli, συμπεριλαμβανομένης εκείνης στο Yeniköy, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στον ιδιωτικό τομέα στην Τουρκία.

Yeniköy Assembly Plant Η Ford Otosan είναι μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εμπορική κοινοπραξία μεταξύ της Ford Motor Company και της Koç Holding A.Ş., η οποία ιδρύθηκε πριν από 60 και πλέον χρόνια. Η πρώτη στο είδος της μονάδα πολλαπλών επιπέδων της εταιρείας κατασκευάζει το νέο Transit Custom, το van ενός τόνου με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη μαζί με το νέο επίσης όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων Tourneo Custom, το οποίο μπορεί να μεταφέρει με άνεση και ευελιξία έως και εννέα επιβάτες. Του χρόνου θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών E-Transit Custom και E-Tourneo Custom, τα οποία υποστηρίζονται από υψηλά διαπιστευτήρια βιωσιμότητας που θα βοηθήσουν την Ford Otosan να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις της στην Τουρκία ως το 2030. Η μονάδα συναρμολόγησης στο Yeniköy έχει εξελιχθεί για να θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για την παραγωγή αυτοκινήτων στην Τουρκία ηγούμενη του ηλεκτρικού μετασχηματισμού του κλάδου στην περιοχή.

Yeniköy Assembly Plant

Το Yeniköy Assembly Plant αποτελεί τώρα ένα από τα πιο αποδοτικά εργοστάσια σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Μέρος της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της μονάδας παρέχεται από ενσωματωμένες καινοτόμες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης στην τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία χρήσης φωτοβολταϊκών γυάλινων τοίχων. Τα ηλιακά πάνελ στην οροφή συμβάλλουν επίσης στη μειωμένη εξάρτηση της μονάδας από ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από εξωτερικές πηγές. Όλες αυτές οι λύσεις είναι πιστοποιημένες ως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, η τεχνολογία Solar Wall συλλέγει το ηλιακό φως για τη θέρμανση του νερού των εγκαταστάσεων, μειώνοντας τη χρήση φυσικού αερίου.

Yeniköy Assembly Plant

Πρωτοποριακές λύσεις χρησιμοποιούνται σε όλη τη διαδικασία παραγωγής. Τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο αλλά και η τεχνητή νοημοσύνη συνδυάζονται για τη δημιουργία εικονικών προσομοιώσεων παραγωγής «ψηφιακών διδύμων», συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας της παραγωγής και επιτρέποντας την ευέλικτη απόκριση στις διακυμάνσεις της ζήτησης, στην προσφορά εξαρτημάτων ή στις μεταβολές των διαδικασιών παραγωγής. Η διάταξη των εγκαταστάσεων συγκόλλησης και συναρμολόγησης σε πολλαπλά επίπεδα ενισχύει την αποδοτικότητα της γραμμής παραγωγής, επιτρέποντας την καλύτερη ενσωμάτωση των ομάδων εργασίας. Επίσης, τα ασύρματα και επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά εργαλεία έχουν αντικαταστήσει τον εξοπλισμό πνευματικού τύπου σε πολλά τμήματα της γραμμής παραγωγής με στόχο ένα πιο αθόρυβο και άνετο περιβάλλον εργασίας. Το 2025 το εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Yeniköy θα επεκτείνει την παραγωγική δυναμική του σε 405.000 μονάδες για την κατασκευή της νέας γενιάς οχημάτων ενός τόνου της Ford.

Ford Transit Custom

Το νέο Ford Transit Custom, που είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, επαναπροσδιορίζεται με καινοτομίες εμπνευσμένες από τους πελάτες, όπως το πρώτο στην κατηγορία ανακλινόμενο τιμόνι και το σύστημα Delivery Assist που εξοικονομεί χρόνο. Το νέο Ford Tourneo Custom προσφέρει με τη σειρά του νέα επίπεδα ικανότητας, πολυτέλεια και στυλ σε ένα ευέλικτο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων με έως και εννέα θέσεις. Και τα δύο προσφέρουν την ευρύτερη δυνατή επιλογή εκδόσεων, όπως οι plug-in υβριδικές και εκείνες με το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης της Ford, καθώς και πλήρη ενσωμάτωση στην πλατφόρμα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro μέσω στάνταρ συνδεσιμότητας 5G. Τα αμιγώς ηλεκτρικά E-Transit Custom και E-Tourneo Custom θα αρχίσουν να παραδίδονται σε πελάτες από το καλοκαίρι του 2024.

Yeniköy Assembly Plant

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ