top icon
Κόσμος

Τα πρατήριά της στην Τουρκία θέλει να πουλήσει η BP

Το δίκτυο πρατηρίων της BP στην Τουρκία ετοιμάζεται να αγοράσει η Petrol Ofisi, εταιρεία διανομής καυσίμων που ανήκει στη Vitol, σύμφωνα με προχωρημένες συνομιλίες που διεξάγονται για τρεις μήνες.

Το δίκτυο πρατηρίων της British Petroleum (BP) στην Τουρκία ετοιμάζεται να αγοράσει η Petrol Ofisi, εταιρεία διανομής καυσίμων που ανήκει στη Vitol, με βάση προχωρημένες συνομιλίες που διεξάγονται για περίπου τρεις μήνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Bloomberg, ο διευθυντής λιανικής της τουρκικής επιχείρησης, Γιγκίτ Μεράλ.

Εξαγορασμένη το 2017 από την πολυεθνική εταιρεία trading ενέργειας και εμπορευμάτων Vitol, η Petrol Ofisi έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά καυσίμων της γειτονικής χώρας με ποσοστό 23%, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Τουρκίας. Λειτουργεί περισσότερα από 1.900 πρατήρια, καθώς και υπηρεσίες προμήθειας καυσίμων υγραερίου και αεροπορικών καυσίμων. Η British Petroleum (BP) έχει το 7% του συνολικού μεριδίου της αγοράς και πάνω από 700 πρατήρια καυσίμων στη χώρα, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ