top icon
Κόσμος

«Τέλος εποχής» για την Renault Sport με αλλαγή ονόματος σε Alpine Cars

Η Renault Sport, η οποία ήταν υπεύθυνη μέχρι πρότινος για τις σπορ δημιουργίες της Renault, μετονομάζεται σε Alpine Cars σηματοδοτώντας παράλληλα μια νέα, ηλεκτρική εποχή για τους Γάλλους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση των Γάλλων, η μετονομασία της Renault Sport σε Alpine Cars συμβολίζει «τη νέα δυναμική της μονάδας με έδρα το Les Ulis που ήδη ασχολείται με την μελλοντική και 100% ηλεκτρική γκάμα της Alpine».

«Η υψηλή τεχνογνωσία και το πάθος των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από εμβληματικά μοντέλα της Renault Sport, όπως το R5 Turbo, το Clio V6, το Megane R.S. Trophy και η Alpine A110, αποτελούν για την εταιρεία ένα σημαντικό κεφάλαιο», δηλωνουν με έμφαση οι ιθύνοντες της γαλλικής εταιρείας.

Στόχος, αλλά και βασικό αντικείμενο πλέον της Alpine Cars, θα είναι η εξέλιξη της νέας σειράς μοντέλων για λογαριασμό της Alpine καθώς και η τεχνική υποστήριξη των πελατών της πρώην Renault Sport σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η Alpine στοχεύει να είναι μια κορυφαία σπορ μάρκα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Η Alpine Cars με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της στα σπορ οχήματα αποτελεί πυλώνα για την επίτευξη των στόχων μας», δηλώνει ο Laurent Rossi, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpine.

Τι σημαίνει η αλλάγη της ονομασίας της Renault Sport

Όπως είναι αντιληπτό, η αλλαγή πλεύσης στη φιλοσοφία (και ονομασία) της Renault Sport σηματοδοτεί ταυτόχρονα για τη μητρική εταιρεία του Groupe Renault το «τέλος εποχής» και για τις ειδικές σπορ εκδόσεις της μάρκας που επί δεκαετίες αποτελούσαν το σημείο αναφοράς, σε διάφορες κατηγορίες οχημάτων, για τους απανταχού petroheads.

Διαβάστε επίσης: Η ιστορία της Alpine

Renault Sport - Alpine Cars

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ