top icon
Κόσμος

Τέλος εποχής για το Nissan GT-R στην Ευρώπη

Μέσα στο μήνα, το Nissan GT-R θα σταματήσει οριστικά να διατίθεται στη Ευρώπη. Ιδού το γιατί.

Σχεδόν 13 χρόνια μετά τη διάθεσή του στην Ευρώπη, το Nissan GT-R σταματά να προσφέρεται στους αγοραστές της γηραιάς ηπείρου, όπως επισήμως δήλωσε το Ιαπωνικό εργοστάσιο στο βρετανικό Autocar. Σε σχετική απάντηση, οι ιθύνοντες της Nissan δήλωσαν:

«13 χρόνια μετά την εισαγωγή του στην Ευρώπη ως σύμβολο των προσβάσιμων αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η ευρωπαϊκή διάθεση του GT-R θα λήξει τον Μάρτιο του 2022 λόγω των νέων κανονισμών για τις εκπομπές θορύβου της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2021».

Nissan GT-R Nismo

Οι νέοι κανονισμοί στοχεύουν στη μείωση του θορύβου στους δρόμους με σκοπό τη μείωση του στρες που προκαλείται στους πεζούς από τον ήχο των αυτοκινήτων και στους ανθρώπους που ζουν κοντά σε δρόμους.

Μάλιστα, οι σχετικοί κανονισμοί θα ενισχυθούν περαιτέρω το 2026, όταν το νόμιμο όριο για τους θορύβους του κινητήρα θα μειωθεί σε μόλις 68 dB – κάτι που θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στους κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων.

Με την αποχώρηση του Nissan GT-R από τα αυτοκινητικά δρώμενα της Ευρώπης, και με δεδομένη τη μη διάθεση του νέου Nissan Z στη γηραιά ήπειρο, η Nissan μένει στην περιοχή χωρίς κάποιο σπορ εκπρόσωπο.

Διαβάστε επίσης: Nissan GT-R – η γέννηση ενός θρύλου

Nissan GT-R Nismo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ