Επικαιρότητα Κόσμος

Τέλος εποχής για τη Bentley Mulsanne

Τέλος παραγωγής για τη Mulsanne, μετά από περισσότερο από μια δεκαετία παρουσία του μοντέλου στην αγορά ως ναυαρχίδας της Bentley.

Ο Ιούνιος που πέρασε σφράγισε το τέλος μιας εποχής για ένα εμβληματικό μοντέλο της Bentley. Μετά από καριέρα 10 ετών, η τελευταία Mulsanne βγήκε από τη γραμμή παραγωγής τον περασμένο μήνα. Πάνω από 7.300 χειροποίητες Mulsanne είχαν παραχθεί στην έδρα της Bentley στο Crewe, αποδεικνύοντας την ικανότητα της Bentley να παράγει το απόλυτο πολυτελές sedan.

BENTLEY

Με τυπικούς λόγω της πανδημίας Covid-19 εορτασμούς στο τέλος της παραγωγής, οι εργαζόμενοι της Bentley συγκεντρώθηκαν για φωτογραφίες με τα τελευταία αυτοκίνητα και σηματοδότησαν το τέλος της καριέρας της Mulsanne. Οι φωτογραφίες τους με τα τελευταία δύο αυτοκίνητα στο τέλος της γραμμής παραγωγής είναι συγκινητικές. Το προτελευταίο αυτοκίνητο, μια Mulsanne Speed 6.75 Mulliner’s Edition, φινιρισμένη σε Rose Gold πάνω σε Tungsten, είχε προορισμό έναν πελάτη στις ΗΠΑ. Μία εξαιρετικά ξεχωριστή, τελευταία Mulsanne θα καταλήξει σε κάποιον άλλο τυχερό κάτοχο, το όνομα του οποίου ωστόσο, παραμένει ένα προστατευμένο μυστικό από την Bentley.

BENTLEY MULSANNE

Η γενεαλογία της Mulsanne εντοπίζεται στην ιστορία της Bentley, από το αρχικό 8λιτρο του 1930, το τελευταίο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από τον ίδιο τον W.O. Bentley, ως το πιο πολυτελές Bentley της εποχής του. Από το λανσάρισμα της, στο Pebble Beach το 2009, η Mulsanne, εξακολούθησε να εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της. Το μοντέλο αναπτύχθηκε από λευκό χαρτί στην έδρα της Bentley στο Crewe, με μοναδικό εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό, σασί και νέα έκδοση του εικονικού διπλά υπερσυμπιεσμένου V8 κινητήρα, 6,75 λίτρων. Οι πρώτες αναβαθμίσεις της Mulsanne με τη μορφή της ιδιαίτερα διακριτικής προδιαγραφής Mulliner, παρουσιάστηκαν το 2012. Μια σειρά εντυπωσιακών νέων σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, όπως μοναδικές ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, αεραγωγοί πτερυγίων Bentley Flying και μια καμπίνα από δέρμα με επένδυση σε αδαμάντινο μοτίβο. Επιπλέον, μια μεγάλη ανακλινόμενη γυάλινη ηλιοροφή και μια εξαιρετικά σχεδιασμένη, ηλεκτρική ψύξη μπουκαλιών.

BENTLEY MULSANNE

Η δεύτερη σε μια σειρά τριών εκδόσεων Mulsanne, η Speed, παρουσιάστηκε το 2015. Φιλοξένησε μια αναβαθμισμένη έκδοση του V8 κινητήρα 6,75 λίτρων, παρέχοντας 537 PS και 1.100 Nm, μαζί με την επιλέξιμη σπορ ανάρτηση και αντίστοιχο σύστημα διεύθυνσης. Μια νέα οικογένεια Mulsanne έκανε το ντεμπούτο της στη Γενεύη το 2016, καθώς το αυτοκίνητο έλαβε πληθώρα αναβαθμίσεων για να αυξήσει περαιτέρω το επίπεδο πολυτέλειας. Διέθετε επίσης μια επιλογή συστημάτων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που απογείωσαν το επίπεδο για ηχητική και οπτική απόλαυση εν κινήσει.

BENTLEY MULSANNE

Η Mulsanne Extended Wheelbase, η τρίτη έκδοση Mulsanne, αναπτύχθηκε με γνώμονα τον επιβάτη του πίσω καθίσματος. Η επέκταση 250 mm του μεταξόνιου της Mulsanne (από 3.266 mm στα 3.516 mm) ήταν πλήρως προς όφελος του χώρου για τα πόδια των επιβατών της πίσω σειράς καθισμάτων. Αυτή η σημαντική αύξηση του εσωτερικού χώρου έκανε τη Mulsanne Extended Wheelbase την πιο γενναιόδωρη εσωτερικά πολυτελή λιμουζίνα στον κόσμο και μακράν τον πιο άνετο τρόπο ταξειδιού σε τέσσερις τροχούς. Προσθήκες μιας όμορφα εξοπλισμένης κονσόλας για το διαχωρισμό των δύο πίσω καθισμάτων, ηλεκτρονικών στηριγμάτων ποδιών αεροπορικού τύπου, και πτυσσόμενα τραπέζια συμπληρώνουν το πολυτελές περιβάλλον.

Το 2020 τα τελικά αυτοκίνητα παραγωγής της σειράς αποτελούν τη «6.75 Mulliner’s Edition» που σηματοδοτεί το τέλος της βασιλείας της Mulsanne. Λαμβάνοντας το όνομά της από τον θρυλικό κινητήρα 6,75 λίτρων, ο οποίος εφέτος έφτασε επίσης στο τέλος της παραγωγής μετά από περισσότερα από 60 χρόνια, η 6.75 Mulliner’s Edition περιορίζεται σε μόνο 30 κομμάτια. Δελτίο Τύπου

 

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου