top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Νέο crossover βασισμένο στο Model 3

Οι φιλοδοξίες του Elon Musk δεν περιορίζονται στο λανσάρισμα του νέου Model 3, μιας και στο εγγύς μέλλον η γκάμα της αμερικανικής εταιρείας αναμένεται να εμπλουτιστεί με μια crossover παραλλαγή του νέου, ηλεκτρικού της σεντάν.

Η ραγδαία άνοδος της δημοτικότητας των SUV αυτοκινήτων δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την αμερικάνικη εταιρεία, η οποία, μετά το λανσάρισμα του Model 3, βάζει πλώρη για την πρεμιέρα ενός ακόμα μοντέλου. Το Model Y, όπως φημολογείται ότι θα ονομάζεται το νέο crossover μοντέλο της Tesla, θα βασίζεται στο δάπεδο του Model 3 διαθέτοντας ακόμα πιο υψηλές δυνατότητες στον τομέα της πιλοτικής οδήγησης.

Χάρη στον… πλεονάζοντα χώρο στο εμπρός μέρος του αμαξώματος, το νέο Model Y θα προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας μπαταριών με μεγαλύτερη χωρητικότητα, κάτι που αναμένεται να εξασφαλίσει στο αμερικάνικο crossover αυτονομία που ακόμα και στη βασική έκδοση θα υπερβαίνει εκείνης του Model 3.

Το νέο Model Y αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2018 με την παραγωγή του να εκκινεί στις αρχές περίπου του 2019.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα SUV μοντέλα αποτελούν σήμερα στις ΗΠΑ μια από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες οχημάτων απαριθμώντας σε ετήσια βάση πάνω από 7 εκ. πωλήσεις.

«Επιστρέφοντας» στο επίσης ηλεκτρικό Model 3, να θυμίσουμε πως, σύμφωνα με τις υποσχέσεις του Elon Musk, ο ρυθμός παραγωγής του ανά βδομάδα για το 2017 θα ανέλθει αρχικά στις 5.000 μονάδες. Από το 2018 και εξής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του γνωστού πλέον Gigafactory που έχει την έδρα του στη Νεβάδα των ΗΠΑ, η εβδομαδιαία παραγωγή του μοντέλου θα διπλασιαστεί φτάνοντας τις 10.000.

Σε ότι αφορά στους συνολικούς εμπορικούς στόχους της εταιρείας, για το πρώτο 6μηνο του 2017 οι ιθύνοντες της εταιρείας ευελπιστούν να πουλήσουν από 47.000 έως και 50.000 αντίτυπα των Model S και Model S. Με δεδομένη τη… φουλ παρουσία του Model 3 για το 2018, ο στόχος της Tesla εκτοξεύεται στις 500.000 μονάδες, επίδοση που θα διπλασιαστεί(!) έως το 2020.

Θυμίζουμε πως στα πλάνα του Elon Musk μετά την «εκκίνηση» του Model 3 και την πρεμιέρα του νέου Model Y, είναι η κατασκευή ενός pick up μοντέλου, ενός cargo van και ενός minibus._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ